Ντέρμπι σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη

Αγώνες με πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε Πηγάδια και «Σπύρος Λούης»
Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 10:00
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
A- A A+

Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας ανοίγει σήμερα με τρεις συναντήσεις. Τα πρώτα δύο παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 17:15, σε Ξάνθη και Τούμπα, ενώ στις 19:30 θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα στο ΟΑΚΑ, στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα σε ένα από τα φαινομενικά ευκολότερα παιχνίδια της αγωνιστικής ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος, όμως ενίοτε τα φαινόμενα απατούν.

Ο «Δικέφαλος» είναι μεν το αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά οι «Φαίακες» προέρχονται από νίκη (ύστερα από καιρό) επί του Πανιωνίου, αύξησαν κατά τι τις πιθανότητές τους για παραμονή αλλά στις εναπομείνασες οκτώ αγωνιστικές δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιτάζουν το όνομα του αντίπαλου, σε όποια έδρα και αν αγωνίζονται, αφού εξακολουθούν να παραμένουν ουραγοί.

Στα Πηγάδια η Ξάνθη υποδέχεται τη Βέροια και θα θελήσει να «ρεφάρει» την ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, απέναντι όμως σε ένα συγκρότημα που επίσης έχει στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές και είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα στην επίθεση. Η «βασίλισσα του βορρά» είναι δεύτερη από το τέλος και δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για να απεμπλακεί από τις τελευταίες θέσεις, που σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί της.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, τέλος, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ, με τον οποίο ισοβαθμεί στην 8η θέση της κατάταξης. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα, καθώς οι «πράσινοι» έχασαν στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη ενώ οι Ηρακλειώτες ηττήθηκαν από τον Πλατανιά και μάλιστα μέσα στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Παναθηναϊκός, που πριν τον Άρη είχε χάσει και από την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, δεν έχει άλλο περιθώριο για απώλειες αν θέλει να ελπίζει για τα πλέι οφ. Η κατάσταση πάντως στην ομάδα είναι τεταμένη, μετά και την επίσκεψη οπαδών στην Παιανία πριν από μερικές ημέρες, που προειδοποίησαν τους ποδοσφαιριστές ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις