Formula 1: Δεν έτρεξε ο Ράζια στη Βαρκελώνη

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 23:36
A- A A+

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί ως δεύτερος πιλότος της Marussia και η θέση του ήδη αμφισβητείται. Ο λόγος για τον Λουίς Ράζια καθώς η συμμετοχή του στις δεύτερες χειμερινές δοκιμές της Βαρκελώνης  αναβλήθηκε.

Ο νεαρός Βραζιλιάνος αναμενόταν, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της ρωσικής ομάδας, να τρέξει με την MR02 τη δεύτερη και τέταρτη ημέρα των δοκιμών. Αντ’αυτού ανακοινώθηκε ότι ο teammate του Μαξ Τσίλτον θα αγωνιστεί με το νέο μονοθέσιο όλο το τετραήμερο.

Ως επίσημη δικαιολογία δόθηκε η η εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Τσίλτον στην ομάδα και η σταθερότητα που παρουσιάζει. Φήμες ωστόσο, αναφέρουν ότι αιτία αποκλεισμού του Ράζια είναι η αδυναμία του να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό από χορηγίες για να το προσφέρει στη Marussia. Οι λόγοι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι γραφειοκρατικοί.

Τα δημοσιεύματα στη Βραζιλία κινούνται σε δύο άξονες. Κάποια εκφράζουν αμφιβολίες για το νέο συμβόλαιο του Ράζια στην ομάδα ενώ κάποια άλλα ξεκαθαρίζουν ότι ο Μαξ Τσίλτον είναι απλά το νούμερο ένα στη Marussia.

Η δεύτερη περίπτωση ενισχύεται από φήμες που θέλουν τον πατέρα του Τσίλτον να αγοράζει ένα ποσοστό της ρωσικής ομάδας στο τέλος κάθε χρονιάς από τις τρεις που έχει υπογράψει ο γιος του. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ισχυροποιείται η θέση του Τσίλτον στη Marussia.

Ο Λουίς Ράζια δε δείχνει να ανησυχεί με το θέμα που έχει προκύψει, λέγοντας ότι υπάρχουν και αυτές οι καταστάσεις. «Δε με νοιάζει όμως αν έχω τις ίδιες ημέρες δοκιμών με τον Τσίλτον. Σε άλλα πρωταθλήματα που έχω αγωνιστεί, δε χρειαζόμουν πολύ χρόνο για να συνηθίσω το αυτοκίνητο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις