«Τρένο» για τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 22:44
EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Τιμπόρ Πλέις και Τζος Πάουελ μάχονται για την κατοχή της μπάλας κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ.

A- A A+

Η Κάχα Λαμποράλ αποδείχθηκε «λίγη» για να ανακόψει την πορεία του Ολυμπιακού προς τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν άνετα με 82-74 επί των Βάσκων στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου του Top 16. 

Ο Έισι Λο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των «ερυθρόλευκων». Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερό του εφετινό παιχνίδι στη διοργάνωση και με τους 18 πόντους που πέτυχε συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης. Είχε 4/6 δίποντα,  2/2 τρ. και 4/5 βολές, στατιστικά που δικαιολογημένα τον ανέδειξαν σε πολυτιμότερο παίκτη του ματς. Πολύ καλός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης που τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε (έπαιξε με πυρετό).

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός ενώ βρέθηκε ακόμη και με 16 πόντους μπροστά στην τελευταία περίοδο χαλάρωσε κι έδωσε την ευκαιρία στην Κάχα να μειώσει και περίπου 6'' πριν τη λήξη με δίποντο του Ερτέλ να ισοφαρίσει το σκορ πρώτης αναμέτρησης (82-74).  Έτσι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να καλύψει το -8 που είχε ηττηθεί στη Βιτόρια και να πάρει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ήταν, πάντως, ανώτερος από το πρώτο λεπτό του αγώνα μέχρι τη λήξη του, ξέφυγε ακόμη και με 18 πόντους (60-42) και με μία ακόμη πειστική εμφάνιση έστειλε το μήνυμα προς όλους τους αντιπάλους του ότι κι εφέτος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η αποψινή ήταν η 5η νίκη του Ολυμπιακού στο Top 16 (έχει και 3 ήττες) και πλέον, η ελληνική ομάδα έχει βάλει για τα καλά πλώρη προς την κατάκτηση της 2ης θέσης του 6ου ομίλου.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις