Formula 1: Η βροχή και ο Χάμιλτον μεγάλοι πρωταγωνιστές

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 19:36
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Οταν στέγνωσε η πίστα ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος όλων, χρησιμοποιώντας τη μεσαία γόμα της Pirelli.

A- A A+

Η βροχή και οι οκτώ κόκκινες σημαίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην τέταρτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Βαρκελώνη. Ο άστατος καιρός δυσκόλεψε αρκετά ομάδες και πιλότους και δεν τους άφησε να συνεχίσουν τις δοκιμές εξέλιξης των μονοθεσίων τους.

Την τιμητική τους σήμερα είχαν τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως το απόγευμα ενώ τα σλικ επελέγησαν μετά τις πρώτες πρωινές ώρες όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και η βροχή σταμάτησε να πέφτει. Τότε ο Λιούις Χάμιλτον άδραξε την ευκαιρία και με τη μεσαία γόμα της Pirelli πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας 1:23.282, ανεβάζοντας τη Mercedes στην κορυφή.

O Βρετανός όμως δεν έδειξε να ενθουσιάζεται αφού αναγνώρισε κατά το μεσημεριανό διάλειμμα πως η W04 δεν είναι σε θέση ακόμη να κερδίσει αγώνες διότι χρειάζεται να βρει την κατάλληλη αεροδυναμική απόδοση.

Η δυνατή νεροποντή που έπιασε μετά τη μεσημεριανή ανάπαυλα δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν πιλότο να βελτιώσει το απόγευμα τους χρόνους του. Ετσι, τα πράγματα δεν άλλαξαν σε ό,τι αφορά στην τελική κατάταξη.

Αυτό σημαίνει ότι πίσω από το Χάμιλτον που συμπλήρωσε μόλις 52 γύρους, τερμάτισε ο συμπατριώτης του και πρώην teammate του Τζένσον Μπάτον με τη McLaren.

Aκολούθησε ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso, όντας ο δεύτερος πιλότος που απείχε από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον μόλις ένα δευτερόλεπτο.

EPA/ALEJANDRO GARCIA

Παρά την έξοδο στο τέλος της ημέρας, ο Ζιλς Μπιανκί ήταν ταχύτατος σήμερα.

Η Force India είδε τον Ζιλς Μπιανκί να ανεβαίνει τέταρτος στη γενική κατάταξη με τον Εστεμπάν Γκουτιέρεζ να τον ακολουθεί. Ο Μεξικανός πιλότος ήταν ο πιο δραστήριος σήμερα αφού συμπλήρωσε 96 γύρους στην πίστα παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

O Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε πέτυχε τον έκτο καλύτερο χρόνο με την Caterham, αλλά χρεώθηκε τις δύο από τις οκτώ κόκκινες σημαίες της ημέρας.

EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ο Φελίπε Μάσα ξεκίνησε το χορό των... εξόδων σήμερα.

Η αρχή έγινε το πρωί με το Φελίπε Μάσα όταν έχασε τον έλεγχο στη στροφή τέσσερα της πίστας και βγήκε εκτός. Η F138 δεν έπαθε απολύτως τίποτα με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει αργότερα και να αποδεικνύεται από τους ταχύτερους στο βρεγμένο.

Λίγο μετά τον Μάσα κι ενώ η βροχή δυνάμωνε ήταν η σειρά του φαν ντερ Γκάρντε να βγει εκτός πίστας στην τελευταία στροφή. Ο Ολλανδός είχε μία ακόμη άτυχη στιγμή στις στροφές εννέα και δέκα, μόλις ένα τέταρτο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα.

EPA/ALEJANDRO GARCIA

Ο Μαρκ Γουέμπερ απομακρύνεται από την RB9.

Νωρίτερα, ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ βρέθηκε στο χαλίκι στη στροφή πέντε ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ έμεινε με την RB9 ανάμεσα στις στροφές εννέα και δέκα.

Δεν πρόλαβε να επανέλθει η δράση στην πίστα και ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ έγινε η αιτία να σταματήσει η διαδικασία για μία ακόμη φορά αφού βγήκε κι αυτός στη στροφή πέντε.

Οι έξοδοι συνεχίστηκαν και το απόγευμα με το Γκουτιέρεζ να χάνει τη C32 στη στροφή τέσσερα, τον Λιούις Χάμιλτον να μένει ανάμεσα στις έξι και επτά ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος της ημέρας ο Ζιλς Μπιανκί προστέθηκε στη λίστα όσων διέκοψαν τη διαδικασία. Ο νεαρός πιλότος έμεινε με τη VJM06 στο τέλος της εξόδου των πιτς.

Συνολικά η κόκκινη σημαία βγήκε σήμερα οκτώ φορές, πέντε το πρωί και τρεις το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι έχασαν μία ώρα στο σύνολο της ημέρας από τις συνεχείς διακοπές.

Σε ότι αφορά στην κατάταξη, ο Μάσα έμεινε έβδομος, επιμένοντας πιο πολύ στις αεροδυναμικές δοκιμές, έχοντας πίσω του τον Μαρκ Γουέμπερ που ολοκλήρωσε την ημέρα πραγματοποιώντας 64 γύρους.

WILLIAMS F1

Η Williams ασχολήθηκε σήμερα με τα πιτστόπ.

Ακολούθησε ο Μαξ Τσίλτον, ο οποίος έτρεξε με τη Marussia όλο το τετραήμερο. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Ρομάν Γκροσεάν με τη Lotus, όντας 11 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον. Η Williams αποφάσισε να μη σημειώσει χρόνο αλλά επικεντρώθηκε στα πιτστόπ.

Η τρίτη και τελευταία περίοδος των χειμερινών δοκιμών πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη Βαρκελώνη στις 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις