Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 18:29
EPA/TJ Lemon

Ελεύθερος με εγγύηση και την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε σήμερα ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, μέσα στο σπίτι του στις 14 Φεβρουαρίου. Στη φωτογραφία, ο Πιστόριους κατά την αποχώρησή του από το δικαστήριο.

A- A A+

Δεκτό έκανε το δικαστήριο το αίτημα της υπερασπιστικής γραμμής του Όσκαρ Πιστόριους και ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση έως ότου ξεκινήσει τη δίκη για τη δολοφονία της συντρόφου του.

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε φτάνει τις 85.000 ευρώ, ενώ ο αθλητής οφείλει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Πρετόρια στις 4 Ιουνίου και θα πρέπει να παραδώσει όλα τα διαβατήρια του ενώ δεν του επιτρέπεται να αιτηθεί για έκδοση άλλων προκειμένου να φύγει από την χώρα για οποιονδήποτε λόγο. Επίσης θα πρέπει να παραδώσει όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του, ούτε έχει το δικαίωμα να αποκτήσει άλλα.

Από την στιγμή που θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι και την ολοκλήρωσηςθα ελέγχεται από υπεύθυνο αναστολής και από σωφρονιστικό υπάλληλο τον οποίο θα πρέπει να ενημερώνει για όλες της μετακινήσεις του έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, ενώ θα πρέπει να δώσει και αριθμό τηλεφώνου στον οποίο οφείλει να απαντάει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης του απαγορεύτηκε να κάνει χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών, ενώ δεν επιτρέπεται να έρθει σε επαφή με τους μάρτυρες της δίκης.

YOUTUBE/ASSOCIATEDPRESS

Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους

Ο δικαστής Ντέσμοντ Νερ έκρινε ότι ο Πιστόριους δεν είναι ύποπτος διαφυγής ούτε αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους. Επίσης σημαντικό ρόλο στην απευλευθέρωσή του λειτούργησε και το γεγονός ότι έδωσε ένορκη κατάθεση σε πρώιμο στάδιο της υπόθεσης.

Πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Ντέσμοντ Νερ έκανε μια σύνοψη όσων ανέφεραν οι δυο πλευρές, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν επέτρεψε την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Παράλληλα έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία της εγγύησης στο δικαστικό σύστημα της Νοτίου Αφρικής, αλλά και τους λόγους που ένα δικαστήριο μπορεί να αρνηθεί τον ορισμό εγγύησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις