Αλέξης Τσίπρας: Έωλο το σχέδιο Αθηνά

Συνάντηση με τους πρυτάνεις Πανεπιστημίων της Αττικής
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του στην Βουλή με μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013. 

A- A A+

Έωλο ως προς τους διακηρυκτικούς στόχους του, τη διαδικασία αλλά και την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το Σχέδιο Αθηνά, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τους πέντε πρυτάνεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αττικής, Γ. Τσάλτα (Πάντειο), Κ. Γάτσιο, (ΟΠΑ), Κ. Φεγγερό (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δ. Αναγνωστόπουλο, (Χαροκόπειο) και Γ. Οικονόμου (Πανεπ. Πειραιά).

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο προβλέπει  την ομοσπονδοποίηση των εν λόγω Ιδρυμάτων υπό την επωνυμία Αδαμάντιος Κοραής, ωστόσο σύμφωνα με τους πρυτάνεις, συνιστά αντισυνταγματική θέσπιση έναντι του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. 

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν πως δεν κατανοούν την φιλοσοφία της ομοσπονδοποίησης, καθώς πρόκειται για θεματικά πανεπιστήμια με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση τους με το «Αδαμάντιος Κοραής».

Οι πρυτάνεις αναφέρθηκαν, εξάλλου, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια από τις περικοπές στη χρηματοδότηση και τη μείωση του προσωπικού, αλλά και από τις θεσμικές δυσλειτουργίες  του νόμου  4076 / 2012.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε  τους πρυτάνεις να ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή