Η Χρυσή Αυγή για τη ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:39
A- A A+

Τη πάγια θέση της για «άμεση έναρξη της διαδικασίας εξόρυξης των ενεργειακών κοιτασμάτων» στην ελληνική ΑΟΖ, καταγγελία του τουρκικού casus belli στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, επαναλαμβάνει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στον ΟΗΕ για τις τουρκικές άδειες έρευνας.

Την ώρα που ο Αβραμόπουλος κατέθετε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, οι Τούρκοι είχαν ήδη παραχωρήσει άδειες έρευνας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι ναύτες τους έπιναν καφέ με θέα το Σούνιο, τονίζεται χαρακτηριστικά (σ.σ. με αφορμή τον πλου της τουρκικής κορβέτας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων).  

 Σε κείμενο του Ηλία Κασιδιάρη σημείωνεται μεταξύ άλλων πως η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια υπερκαλύπτει οποιαδήποτε ενέργεια στο ζήτημα της ΑΟΖ, καθώς καθιστά το Αιγαίο κλειστή ελληνική θάλασσα. Καθοριστικός παράγων για τις εξελίξεις στο επίπεδο αυτό, εκτιμάται,  είναι η Ρωσία, τα συμφέροντα της οποίας ταυτίζονται με τις ελληνικές θέσεις - ταύτιση που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μείζονα ενεργειακή και αμυντική συμφωνία, με στόχο την εξάλειψη της τουρκικής απειλής. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή