Νέες απειλές της Βορείου Κορέας προς τη Νότιο

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 08:20
A- A A+

Η Βόρειος Κορέα επανέλαβε την απειλή της να προκαλέσει μία «απροσμέτρητη καταστροφή» στη Νότια Κορέα, την οποία κατηγορεί πως αυξάνει τα ενδεχόμενα νέου πολέμου στην κορεατική χερσόννησο.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρειος Κορέα προκάλεσε την αντίδραση της νοτίου γείτονός της, η οποία ματαίωσε τις συνομιλίες για την οικονομική συνεργασία.

Τη φορά αυτή η προειδοποίηση κατά του Νότου εκφράσθηκε από την παίνσχυρη βορειοκορεατική Επιτροπή «για την ειρηνική επανένωση της μητέρας πατρίδας», του κυβερνητικού οργανισμού που χειρίζεται τις επαφές με τη Νότιο Κορέα.

Σύμφωνα με διακήρυξη της εν λόγω επιτροπής, που μεταδίδει το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, οι εξηγήσεις της Νοτίου Κορέας δεν είναι επαρκείς και «η νοτιοκορεατική πλευρά δεν θα πρέπει να κρύβει την αλήθεια με αξιοθρήνητα προσχήματα, αλλά να αναγνωρίσει τα σφάλματά της και να ζητήσει συγγνώμη από το έθνος».

Στο ίδιο κείμενο η επιτροπή τονίζει πως εάν ο Νότος «συνεχίσει τη συνεργασία του με ξένες δυνάμεις, παρά τις επανηλειμμένες προειδοποιήσεις μας, οι διακορεατικές σχέσεις θα μειωθούν σε μηδενικό σημείο και θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία απροσμέτρητη καταστροφή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή