Τυνησία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υπ. Εσωτερικών

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:18
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Συνάντηση του προέδρου της Τυνησίας (φωτ, δεξιά) Μονσέφ Μαρζούκι με τον ηγέτη του Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, στην Τύνιδα.

 

A- A A+

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εντός δύο εβδομάδων έδωσε ο πρόεδρος της Τυνησίας Μονσέφ Μαρζούκι στον νυν υπουργό Εσωτερικών του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, Αλί Λάραγεντ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του Μαρζούκι είπε ότι ο ηγέτης του Ενάχντα, Ρασίντ Γανούσι, είχε επισήμως ορίσει ως υποψήφιο τον κ. Λάραγεντ για να διαδεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Χαμάντι Τζεμπαλί.

«Ο κ. Λάραγεντ θα έχει προθεσμία 15 ημερών για να σχηματίσει την κυβέρνησή του και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του» στον αρχηγό του κράτους, πρόσθεσε.

YOUTUBE/ALJAZEERAENGLISH

Ο κ. Τζεμπαλί παραιτήθηκε στην αρχή της εβδομάδας αφού απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών εξαιτίας της αντίθεσης του Ενάχντα.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε στόχο την έξοδο της χώρας από τη χειρότερη πολιτική κρίση που έχει αντιμετωπίσει από την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011 και την οποία προκάλεσε η δολοφονία, στις 6 Φεβρουαρίου, του πολιτικού της κοσμικής αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ.

Ο Αλί Λάραγεντ είχε φυλακιστεί και βασανιστεί υπό το καθεστώς του ανατραπέντος Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι. Μετά την επανάσταση του 2011 έγινε υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή