Νεκροί οι επιβαίνοντες στο ουκρανικό αεροσκάφος που συνετρίβη

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 10:08
UPD:10:10
A- A A+

Εξήντα δύο Ισπανοί στρατιώτες, 41 του Στρατού Ξηράς και 21 της Αεροπορίας, έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους στην Τραπεζούντα, δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Αμυνας. Νεκρά ανασύρθηκαν και τα 12 μέλη του πληρώματος.

Το ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Yak-42 είχε ναυλωθεί από το ισπανικό Γενικό Επιτελείο για την μεταφορά των Ισπανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν στην Σαραγόσα.

Το αεροσκάφος, με δωδεκαμελές πλήρωμα, που είχε απογειωθεί χθες στις 23:00' ώρα Ελλάδος από την Καμπούλ, προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στην πρωτεύουσα Μπισκέκ της Κιργιζίας και νωρίς το πρωΐ επρόκειτο να προσγειωθεί και πάλι για ανεφοδιασμό με καύσιμα στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη, μόλις 10 μέτρα, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή. Ο πιλότος προσπάθησε δυό φορές να προσγειώσει το αεροσκάφος και στην τρίτη συνετρίβη στην πλαγιά ενός λόφου, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο της Τραπεζούντας, κοντά στην πόλη Μάκα.

Ο Τούρκος κληρικός Σαΐτ Τοπκού, που κατοικεί σε γειτονικό χωριό δήλωσε ότι άκουσε έναν τρομακτικό θόρυβο και έτρεξε στον τόπο του δυστυχήματος. «Υπήρχαν παντού φλόγες. Δεν μπορούσα να πλησιάσω στα συντρίμμια για 15 έως 20 λεπτά», τόνισε.

Η Ισπανία μετείχε με 120 στρατιώτες στην διεθνή στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν (ISAF).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή