Δίκη «17Ν» : Εξέταση μαρτύρων

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 10:30
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται, από τις 9 το πρωΐ, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Το πρωΐ κατέθεσε ο Χρήστος Χρηστίδης, αυτόπτης μάρτυρας στη ληστεία της τράπεζας Εργασίας, στο Περιστέρι, που δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των κατηγορουμένων κανέναν από τους δράστες.

Ο μάρτυρας, ο οποίος, προανακριτικά, είχε πει ότι ο ένας από τους ληστές έμοιαζε με το Σωτήρη Κονδύλη, καταθέτοντας σήμερα υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος δεν έχει καμμία σχέση με τους δράστες, που είχε δει.

Για την ίδια υπόθεση εξετάστηκε ως μάρτυρας και ο Αθανάσιος Λιάκουρας, ο οποίος υποστήριξε ότι η φιγούρα ενός από τους δράστες έμοιαζε λόγω όγκου στο Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά δε μπορεί να είναι, όπως είπε, βέβαιος.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε μετά από αίτημα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Σταύρου Γεωργίου, να αποστείλλει έγγραφο στον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, προκειμένου να λάβει γνώση για το αν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη σχετικά με το εάν η φωνή της Μαρίας Τσιντέρη ταυτίζεται με αυτή της γυναίκας, που είχε τηλεφωνήσει στον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Στέφανο Μακρή και είχε δώσει πληροφορίες για επικείμενο χτύπημα εναντίον δικαστικού λειτουργού, καθώς και ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη» θα συγκεντρώνονταν στη Λουϊζης Ριανκούρ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του στο δικαστήριο για μέρος των πειστηρίων, που διαβιβάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές και αφορούν τα κλειδιά, τα οποία φέρονται πως βρέθηκαν στο σπίτι του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και ανοίγουν μια από τις γιάφκες της οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Ο κ. Ραχιώτης υποστήριξε ότι δε μπορούν να διαβιβάζονται στοιχεία από τις διωκτικές αρχές διαρκούσης της δίκης.

«Το να εισάγονται με προανακριτικές πράξεις νέα στοιχεία καταργεί κάθε έννοια της δίκαιης δίκης. Δίκη σημαίνει ότι έχει τελειώσει η ανάκριση και η προανάκριση», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του

Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου επεσήμανε ότι πρέπει να προσκομίζεται στο δικαστήριο κάθε στοιχείο, που προκύπτει από την έρευνα, επειδή, όπως τόνισε, η κατηγορία είναι μία και αδιαίρετη.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της κ. Βηθλεέμ Καλφόγλου, ενοίκου της πολυκατοικίας στην οδό Δαμάρεως, στο Παγκράτι, όπου εντοπίστηκε μία από τις δύο γιάφκες της «17 Νοέμβρη».

Η κ. Καλφόγλου κατέθεσε πως την ημέρα, που ενοικιάστηκε το διαμέρισμα, είχε δει μαζί με τον ιδιοκτήτη το Σάββα Ξηρό.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως το βράδυ της 1ης Ιουλίου, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, είχε ακούσει κάποιον να ξεκλειδώνει το επίμαχο διαμέρισμα, μετά από λίγο να κλειδώνει και να επιστρέφει.

Οπως είπε, αυτό επαναλήφθηκε 10 με 15 φορές. Η κ. Καλφόγλου ανέφερε ότι φοβήθηκε και δεν βγήκε να κοιτάξει τι συνέβαινε.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή