Η επόμενη σεζόν θα κρίνει το μέλλον των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 10:52
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Απογοητευμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού για τη δεύτερη ήττα και τον αποκλεισμό από τη Λεβάντε.

A- A A+

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ οδήγησε την Ελλάδα στην χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών από τη σεζόν 2005/2006!

Πλέον, ο κίνδυνος αποκλεισμού για τις θέσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης μετά από 2 χρόνια είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Η απογοητευτική σεζόν για τις ομάδες της χώρας μας ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου οι πρωταθλητές ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από τη Λεβάντε κι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Εφέτος η βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα έφτασε μόλις τους 22 βαθμούς, νούμερο που είχαμε να δούμε εδώ κι έξι χρόνια!

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση της UEFA, την οποία μπορεί να χάσει από τους Τούρκους, που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη Γαλατάσαραϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ (υπάρχει η ρεβάνς του 1-1 με τη Σάλκε στη Γερμανία) και την Φενέρμπαχτσε  που θα αναμετρηθεί με τη Βικτόρια Πλζεν στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα προσεχή δύο χρόνια δεν τίθεται κίνδυνος αποκλεισμού, καθώς ο μεν πρωταθλητής θα συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δευτεραθλητής στον τρίτο προκριματικό όμιλο της ίδιας διοργάνωσης, ενώ οι άλλες τρεις ομάδες των πλέι οφ θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Η παρουσία των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον τους από την περίοδο 2015/2016. Οι  Τούρκοι και Ελβετοί (που συνεχίζουν με τη Βασιλεία στο Γιουρόπα Λιγκ) καλοβλέπουν την 11η θέση, κάτι που σημαίνει πως εάν η Ελλάδα υποχωρήσει στη 12η στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τότε θα χάσει το προνόμιο της απευθείας εξόδου του πρωταθλητή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τη σεζόν 2015/2016.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις