Δίκη «17Ν» : Το διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 12:05
A- A A+

O μάρτυρας Πέτρος Βραχάτης, πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στην οδό Δαμάρεως, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Διονύσης Γεωργιάδης είχε εμφανιστεί για να νοικιάσει το σπίτι χρησιμοποιώντας ταυτότητα με το όνομα Βασίλης Παπαδημητριου.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Γεωργιάδης δεν έκανε καμμιά διαπραγμάτευση, δεν ζήτησε να δει το σπίτι, αλλά υπέγραψε κατευθείαν το συμβόλαιο. Ο Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι καθ' υπόδειξη του Σάββα Ξηρού είχε συναντήσει τον κ. Βραχάτη για να κλείσει το σπίτι, αλλά αρνήθηκε ότι υπέγραψε το μισθωτήριο.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου επεσήμανε στον μάρτυρα ότι η κ. Καλφόγλου κατέθεσε πριν από αυτόν ότι τον είχε δει με τον Σάββα Ξηρό.

Ο κ. Βραχάτης απάντησε ότι είχε δει αρκετούς υποψήφιους ενοικιαστές και ότι δεν θυμάται αν ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Σάββας Ξηρός.

Ο ίδιος ο Ξηρός είπε στο μάρτυρα ότι είχαν μιλήσει στο τηλέφωνο πριν πάει ο Γεωργιάδης για το σπίτι και ότι τον είδε, τόσο κατά τον χρόνο των διαπραγματεύσεων για την ενοικίαση όσο και αργότερα με αφορμή βλάβη που είχε εμφανιστεί στα υδραυλικά του σπιτιού.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες από υποθέσεις εκρήξεων, στην ολλανδική πρεσβεία, στα γραφεία της ΕΟΚ και αλλού και ο ιδιοκήτης των ρυμουλκών Καραπιπέρη, κ. Σταύρος Καραπιπέρης.

Ο μάρτυρας, εκνευρισμένος απηύθυνε ερωτήσεις στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ζητώντας να μάθει το λόγο που επέλεξαν να χτυπήσουν ένα πλοίο του.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή