Επιτάχυνση των συνομιλιών για Σκοπιανό - Κυπριακό επιθυμεί ο γ.γ. του ΟΗΕ

Συνάντηση Μπαν Κι Μουν με τον Δ. Αβραμόπουλο
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 08:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

A- A A+

Την επιτάχυνση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το Κυπριακό επιθυμεί ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΗΕ σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο κ. Μπαν Κι Μουν με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Ο γ.γ. συναντήθηκε σήμερα (χθες) με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και επίσης επικεντρώθηκαν στις προοπτικές για νέες διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο και για την επίλυση της διαμάχης για την "ονομασία" μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι  ο κ. Μπαν Κι Μουν «υπογράμμισε τη σημασία της επιτάχυνσης της προόδου και στις δύο διαδικασίες και επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση σ' αυτό τον στόχο».

YOUTUBE/GREECEMFA
Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Μπαν Κι Μουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις θέσεις της Ελλάδας, τονίζοντας την ισχυρή βούληση της χώρας μας να υπάρξει πρόοδος στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία 20 χρόνια ο κ. Νίμιτς, την εντολή του οποίου, όπως είπε, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως.

«Η Ελλάδα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, σε αυτό το πλαίσιο, όπως π.χ. η πρότασή μας για την υπογραφή ενός μνημονίου κατανόησης με τα Σκόπια, χωρίς ωστόσο να έχουμε δει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Ελπίζουμε, και το εννοούμε, σύντομα να διαμορφωθούν συνθήκες στη γειτονική χώρα, που να οδηγήσουν σε μια πιο εποικοδομητική στάση εκ μέρους της ηγεσίας της», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή