Ινδία: Στους 14 οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση

Εκατοντάδες τραυματίες, έξι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 06:35
REUTERS/KRISHNENDU HALDER

Η αστυνομία εξετάζει τον τόπο της έκρηξης στην εμπορική συνοικία της πόλης Χιντεραμπάντ, στην Ινδία.

A- A A+

Τουλάχιστον 14 νεκροί και 119 τραυματίες, οι έξι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο νεότερος απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ της νότιας Ινδίας, σύμφωνα την αστυνομία που κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ. Πυροτεχνουργοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν άλλους τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουσίλ Κουμάρ Σίντε, οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε δύο ποδήλατα τα οποία βρίσκονταν σε απόσταση 100 με 150 μέτρα το ένα από το άλλο.

REUTERS
Πολύνεκρη έκρηξη στην Ινδία

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν εχθές στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία.  Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 119 έχουν τραυματιστεί, οι έξι εκ των οποίων σοβαρά.

 

Ο ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ καταδίκασε την «δειλή αυτή πράξη» και δεσμεύτηκε για την τιμωρία των δραστών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Ραντζάν Ματάι, ο οποίος συναντήθηκε στην Ουάσινγκτον με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, επισήμανε πως οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί, αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα συμμετοχής από το εξωτερικό.

«Δεν είμαι σίγουρος πως υπάρχουν αποδείξεις για εσωτερική τρομοκρατία. Είχαμε πολλές επιθέσεις που οργανώθηκαν ή καθοδηγήθηκαν από το εξωτερικό», δήλωσεο κ. Ματάι, χωρίς να αναφερθεί σε κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι «συμπάσχει με τον γενναίο πληθυσμό του Χαϊντεραμπάντ», ενώ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την επίθεση, επαναλαμβάνοντας πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ινδίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται μετά την εκτέλεση στις 7 Φεβρουαρίου μουσουλμάνου αυτονομιστή στο Κασμίρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την αιματηρή επίθεση τον Δεκέμβριο του 2001 εναντίον του ινδικού κοινοβουλίου. Εδώ και δύο εβδομάδες οι αρχές της Ινδίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή