Εκτεταμένα προβλήματα από τη νεροποντή στην Αττική

Πλημμυρισμένοι δρόμοι - Υπερχείλισε ο Ιλισσός
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 06:11
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Μια γυναίκα σώζεται από τα ορμητικά νερά χειμάρρου με τη βοήθεια κατοίκων του Χαλανδρίου.

 

A- A A+

Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το πρωί το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

REUTERS
Μία νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της

Μια γυναίκα 23 ετών πέθανε μέσα στο αυτοκινητό της, που είχε ακινητοποιηθεί λόγω συσσώρευσης υδάτων, στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η νεαρή δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα.  

Πλημμυρισμένοι δρόμοι

Οι περισσότεροι δρόμοι του λεκανοπεδίκου μετατράπησαν σε χειμμάρους, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην οδό Πειραιώς, η οποία έκλεισε και στα δύο ρεύματα, από Πέτρου Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας. Χάος επικράτησε και στην παραλιακή, από τον Πειραιά έως και τη Γλυφάδα, ενώ κλειστή ήταν και η περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, πίσω από τα διυλιστήρια, καθώς και η Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Αθήνα. Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα υπήρξε και στη Λ. Κηφισίας. Κλειστή ήταν το απόγευμα και η Ιερά Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα από την οδό Γραβιάς, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, εξαιτίας συγκέντρωσης διαφόρων υλικών στο οδόστρωμα.

Στις 20.45 διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Διονύσου, από το γερμανικό νεκροταφείο έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Υπερχείλισε ο Ιλισσός

Εξαιτίας της νεροποντής υπερχείλισε ο Ιλισσός. Μέσα σε λίγη ώρα η στάθμη του ποταμού ανέβηκε ραγδαία με τα ορμητικά νερά να καλύπτουν τις γέφυρες πάνω από το ποτάμι στο ύψος του Φαλήρου. Λίγο αργότερα η κατάσταση βελτιώθηκε.

EUROKINISSI

Ο Ιλισσός ποταμός.

Στην περιοχή της Κηφισιάς, λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου Πυρνα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ελευθερώτριας στο ύψος της οδού Θέτιδος, στην οδό Ξενίας στο ύψος της οδού Ζακύνθου, καθώς επίσης και στην οδό Καστρίτσης.

Κατάρρευση μονοκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα

Μία παλιά μονοκατοικία κατέρρευσε στον Άγιο Παντελεήμονα εν μέσω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Κατάρρευση εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Το οίκημα, στην οδό Μαγνησίας (αρ. 28), ήταν εγκαταλελειμμένο και είχε σφραγιστεί πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο από την πυροσβεστική ερευνήθηκαν τα συντρίμμια, υπό το φόβο ότι μπορεί να είχε καταπλακωθεί κάποιο άτομο.

Χιλιάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 1.850 κλήσεις για πλημμύρες σε όλη την Αττική. Στο κέντρο επιχειρήσεων απευθύνθηκαν πολίτες για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, κυρίως στα δυτικά προάστια (Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι), αλλά και κλήσεις για για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γάζι και στη Λ. Σχιστού στο Σακαραμαγκά έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, οι πυροσβέστες έχουν ελέγξει 1.100 από τις αναφορές.

Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα καταγράφηκαν και στην ηλεκτροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, εξαιτίας της κακοκαιρίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες

Προβλήματα προκλήθηκαν και στις αστικές συγκοινωνίες. Από Μπάτη μέχρι Σύνταγμα και από Σύνταγμα μέχρι Πικροδάφνη εκτελούνταν για πολλή ώρα τα δρομολόγια του τραμ, μέχρις ότου η λειτουργία του μέσου το μεσημέρι αποκαταστάθηκε.

Στον ΗΣΑΠ διακόπηκαν τα δρομολόγια από Ομόνοια μέχρι Ταύρο και αποκαταστάθηκαν πλήρως νωρίς το απόγευμα.

Οι συρμοί του μετρό πάντως εξακολουθούν να διέρχονται από το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής» χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Μετ' εμποδίων και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

EUROKINISSI

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκτελέστηκαν τα δύο πρώτα δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς Αίγινα-Αγκρίστρι-Πόρο και Υδρα -Ερμιόνη- Σπέτσες, αλλά και το πρωινό τοπικό δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά και από Ραφήνα για Μαρμάρι.

Στα ανατολικά μετατοπίζεται το κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα χειρότερα για την Αττική πέρασαν. Ήδη ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει, ενώ από το απόγευμα αναμένεται βελτίωσε σε όλο το Λεκανοπέδιο.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το κύμα κακοκαιρίας όμως, με ισχυρές καταιγίδες, μετατοπίζεται ανατολικά και ήδη έχει αρχίσει να πλήττει τις βόρειες Κυκλάδες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή