Αρχισε η δίκη Οτσαλάν για την είσοδό του στην Ελλάδα

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 12:39
A- A A+

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε σήμερα η δίκη για την υπόθεση της παράνομης μεταφοράς και εισόδου στη χώρα του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν τον Ιανουάριο του 1999.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης, που αντιμετωπίζει το αδίκημα της προσβολής διεθνούς ειρήνης της χώρας, οι δύο συνεργάτες του Οτσαλάν, που αντιμετωπίζουν την ίδια κατηγορία με τον αρχιπλοίαρχο καθώς και 10 ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Οτσαλάν, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Στο εδώλιο μαζί με τον κ. Ναξάκη βρίσκονται οι : Βούλα Δαμιανάκου, συγγραφέας και η κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου, ο πιλότος Ζήσης Μπεχλιβανίδης, ο προϊστάμενος του τμήματος Δημόσιων Σχέσεων του Κρατικού Αερολιμένα Στέφανος Ευαγγελάτος, ο υπάλληλος του αερολιμένα Ευάγγελος Στεργιόπουλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Aegean Airline» Αντώνης Σιμιγδαλάς, ο υπάλληλος της εταιρείας Γιώργος Μαύρος, ο αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ Δημήτρης Καραγιώργος και ο αρχιφύλακας αποσπασμένος στην ΕΥΠ Γιώργος Μαγγίνας.

Απόντες από το δικαστήριο, πλην του Κούρδου ηγέτη, είναι και οι συνεργάτες του Γιακάρ Τσενκίζ και Καγιά Αισέφ.

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, με το οποίο συντάχθηκε στην πρότασή και ο Εισαγγελέας έδρας.

Μάρτυρες στην υπόθεση, μεταξύ άλλων είναι και οι τότε υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και Εσωτερικών κ.Αλέκος Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή