Γιουρόπα Λιγκ: Εκτός Λίβερπουλ, Νάπολι και Άγιαξ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 01:08
A- A A+

Η Βικτόρια Πλζεν ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη εφετινή έκπληξη στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, καθώς νίκησε και στην Τσεχία τη Νάπολι (2-0) και με απολογισμό δύο νίκες και 5-0 τέρματα «πέταξε» εκτός διοργάνωσης τους υπερόπτες Ιταλούς.

Τα γκολ που «υπέγραψαν» την ιστορική πρόκριση για τη Βικτόρια σημείωσαν οι Κόβαρικ (51΄) και Τεκλ (74΄). Στην Αγγλία η Λίβερπουλ προσπάθησε, νίκησε  τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 3-1 (28΄,59΄ Σουάρες, 43΄ Αλεν - 19΄ Χουλκ) αλλά προκρίθηκαν οι Ρώσοι χάρις στο 2-0 του πρώτου αγώνα.

Μια άλλη ρωσική ομάδα, η Ανζί πήρε ισοπαλία στο Ανόβερο με 1-1 (70΄ ντα Σίλβα Πίντο - 90΄+ Τραορέ) και πέρασε με συνολικό σκορ 4-2, ενώ στη Λισαβόνα η Μπενφίκα άφησε εκτός την Μπάγερ Λεβερκούζεν με δύο νίκες, αφού μετά το 1-0 στην «Μπάι Αρένα» επικράτησε και στο «Ντα Λουθ» με 2-1 (60΄ Τζον, 77΄ Μάτιτς - 75΄ Σούρλε).

Με ένα γκολ του Μπαρόνι στο 45΄ η Φενερμπαχτσέ πήρε την πρόκριση απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (0-0 το πρώτο ματς), η Μπορντό απέκλεισε τη Ντιναμό Κιέβου νικώντας 1-0 χάρις στο τέρμα του Ντιαμπατέ στο 41΄, ενώ η Τσέλσι χρειάστηκε το γκολ του Αζάρ στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει το 0-1 του Λάφατα από το 17ο λεπτό και να προκριθεί εις βάρος της Σπάρτα Πράγας (1-0 στην Τσεχία).

Στον αγώνα-θρίλερ της βραδιάς, τέλος, η Στεάουα απέκλεισε τον Άγιαξ στα πέναλτι με 4-2. Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης οι Ρουμάνοι είχαν ισοφαρίσει το 0-2 του πρώτου αγώνα σκοράροντας στο 38΄ με τον Λατοβλέβιτσι και στο 76΄με τον Τσίριτσες.

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»:

Τότεναμ-Ίντερ
Στουτγάρδη-Λάτσιο
Λεβάντε-Ρούμπιν Καζάν
Βασιλεία-Ζενίτ
Βικτόρια Πλζεν-Φενέρμπαχτσε
Μπενφίκα-Μπορντό
Ανζί-Νιούκαστλ
Τσέλσι-Στεάουα Βουκουρεστίου

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις