Πέρασε από το Κάουνας, πλησίασε την πρόκριση ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» διπλασίασαν τις νίκες επί της Ζαλγκίρις και την έβγαλαν νοκ-άουτ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 23:35
ICON PRESS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Παναθηναϊκός έγινε φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας επικρατήσει των Λιθουανών και στις δύο αναμετρήσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε πολύ μεγάλης αξίας νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις με 78-73, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για το Top-16 της Ευρωλίγκας. Έτσι, οι «πράσινοι» έγιναν φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αφού εκτός του ότι έφτασαν στις πέντε νίκες ουσιαστικά εξουδετέρωσαν έναν από τους διεκδικητές μιας θέσης για την τετράδα, έχοντας επικρατήσει των Λιθουανών και στις δύο αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 58-56, 73-78

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού από τη γραμμή του τρίποντου προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 22-19 και συνέχισαν έτσι ως τη λήξη του ημιχρόνου, που τους βρήκε μπροστά με 43-40.

Ήταν πλέον πασιφανές ότι για να πάρει τη νίκη ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να παίξει καλύτερη άμυνα, κι αυτό έκανε στο δεύτερο μισό του αγώνα. Με ένα σερί 6-0 οι «πράσινοι» προσπέρασαν (50-49) ύστερα από πολύ ώρα, αλλά ο ασταμάτητος Λαφαγέτ  κρατούσε μόνος του τη Ζαλγκίρις, που είχε «βραχυκυκλώσει» στην επίθεση, κι ας ήταν μπροστά στο 30΄ με 58-56, χάρις στο επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Φουτ στην εκπνοή.


Ο Αμερικανός συνέχισε να παίζει… ηρωικό μπάσκετ και με τα καλάθια του έφερε τους Λιθουανούς στο +5 (61-56), ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (63-63) και λίγο αργότερα οι  Ούκιτς και Γκιστ ανέλαβαν δράση βάζοντας μπροστά την ομάδα τους με «βραχεία κεφαλή» (65-66, 69-70), ενώ με τρίποντο του Κροάτη διεθνή  έφτασε και καλάθι του ίδιου το σκορ έγινε 75-69 2΄30΄΄ πριν τη λήξη. Μεγάλη διαφορά όταν την υπερασπίζεται μια έμπειρη και ικανή ομάδα, κι έτσι ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα διπλό από «χρυσάφι» και πλησίασε ακόμη περισσότερο την πρόκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις