Ισραήλ : Πιθανή συμμετοχή Μπους στη διάσκεψη της Ιορδανίας

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 13:53
A- A A+

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους είναι πιθανόν να συμμετάσχει σε μια διάσκεψη κορυφής με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μαχμούντ Αμπάς και άλλους ηγέτες στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στην Ιορδανία.

«Απ' ό,τι φαίνεται τώρα, στην Ιορδανία ο πρόεδρος Μπους θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σαρόν, τον πρωθυπουργό Αμπάς και ίσως μερικούς άλλους», δήλωσε ο Σαλόμ προς τους δημοσιογράφους κατά την Ευρω-Μεσογειακή συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Αραβες υπουργούς Εξωτερικών, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, μετέχουν οι 15 υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκή Ενωση, οι 10 συνάδελφοί τους των χωρών που θα ενταχθούν την ερχόμενη χρονιά στην Ένωση καθώς και υπουργοί από 10 αραβικές χώρες και από το Ισραήλ.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή τη συνάντηση. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην περιοχή μας ώστε να προχωρήσουμε προς τα εμπρός» στην ειρηνευτική διαδικασία, συνέχισε ο ισραηλινός υπουργός, ο οποίος διευκρίνισε πως «η συνάντηση θα λάβει χώρα ίσως στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας».

«Πιστεύω πως πρόκειται για μια θετική απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ο Σαλόμ αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του Αριέλ Σαρόν με τον Μαχμούντ Αμπάς «στο τέλος της εβδομάδας». «Είναι πολύ σημαντικό» τέτοιες συναντήσεις «να έχουν συνέχεια», δήλωσε.

Στο μεταξύ, από άραβες διπλωμάτες που βρίσκονται στο Ηράκλειο για την Ευρω-Μεσογειακή συνάντηση έγινε γνωστό πως ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαρούκ αλ-Σάραα θα συμμετάσχει σ' αυτήν.

Καθώς στη συνάντηση παίρνει μέρος ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ, θα είναι η πρώτη εδώ και χρόνια συνάντηση σε τόσο υψηλό επίπεδο του Ισραήλ με τη Συρία εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή