Αντ. Σαμαράς: Θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις στη χώρα

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 20:37
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

A- A A+

Τη βούληση της κυβέρνησης να προστατέψει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις του στη Wall Street Journal διαμηνύοντας ότι ενέργειες όπως αυτή στις Σκουριές Χαλκιδικής δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

«Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και με κάθε κόστος θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Σημείωσε ακόμη πως προχωρά η τελική έγκριση για την επένδυση στο ορυχείο της Θράκης. «Είναι μια επένδυση που θέλουμε πολύ και όλη η διαδικασία για την τελική έγκριση θα έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Οικολογικό και οικονομικό έγκλημα

Την ίδια ώρα, για οικολογικό και οικονομικό «έγκλημα» κάνει λόγο το Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική.

«Η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι εξόφθαλμη εύνοια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων με μηδενικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο το οποίο παραχώρησε ακίνητη περιουσία των πρώην μεταλλείων και πάνω από 300.000 στρέμματα δάσους στην εξευτελιστική τιμή των 11 εκατ. ευρώ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι ‘επενδύσεις’ αυτού του είδους είναι απλώς ξεπούλημα περιοχών της χώρας αντί πινακίου φακής με στόχο τον πλουτισμό των εταιρειών και ενός πολιτικού προσωπικού που διαπλέκεται μαζί τους», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι τα θύματα σε αυτή την περίπτωση «είναι οι άνθρωποι και το φυσικό περιβάλλον».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή