Ορους θέτουν οι Ταλιμπάν για την παράδοση του Λάντεν

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 10:35
A- A A+

Ορους, για την πιθανή παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έθεσαν, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Πακιστάν, οι ηγέτες των Ταλιμπάν, στις συνομιλίες τους με Πακιστανούς αξιωματούχους, μετέδωσε το ειδησοεγρφαφικό πρακτορείο Itar Tass.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Nation και Jang, οι Ταλιμπάν ζήτησαν να δικαστεί ο Λάντεν σε μία ουδέτερη ισλαμική χώρα, να αρθούν οι κυρώσεις του ΟΗΕ κατά του Αφγανιστάν και να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια στη χώρα. Τους όρους αυτούς, έθεσε χθες ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλάς Μωχάμεντ Ομαρ, σε ομάδα των υψηλόβαθμων πακιστανών αξιωματούχων.

«Εάν υπάρξουν εγγυήσεις για δίκαιη μεταχείριση, οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε ουδέτερη ισλαμική χώρα ή στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης», γράφει η εφημερίδα Jang, επικαλούμενη πηγή την οποία δεν κατονομάζει.

Ενας άλλος όρος που σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα έθεσε ο πνευματικός ηγέτης Μουλάς Μωχάμεντ Ομαρ στους Πακιστανούς αξιωματούχους, είναι η διακοπή στην παροχή ξένης βοήθειας και στρατιωτικού εξοπλισμού στη Βόρεια Συμμαχία που μάχεται κατά των Ταλιμπάν στη βορειο-ανατολική χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή