Ινδία: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε διπλή έκρηξη στο Χιντεραμπάντ

Συναγερμός σε ολόκληρη τη χώρα
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 16:54
REUTERS/KRISHNENDU HALDER

Η αστυνομία εξετάζει τον τόπο της έκρηξης στην εμπορική συνοικία της πόλης Χιντεραμπάντ, στην Ινδία.

A- A A+

Δύο βόμβες οι οποίες ήταν τοποθετημένες σε μοτοσυκλέτες εξερράγησαν σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Χιντεραμπάντ της νότιας Ινδίας, με τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό ασφαλείας, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσθέτουν ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανώς να φτάσει και τα 15.

Το Χιντεραμπάντ είναι από τις πόλεις της Ινδίας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της πληροφορικής.

«Και οι δύο εκρήξεις έλαβαν χώρα μέσα σε ακτίνα 150 μέτρων», σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Σούσιλ Σίντε, προσθέτοντας ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν σταθμευμένοι μέσα στον πολυσύχναστο χώρο της αγοράς.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία στο ένα σημείο, και άλλοι τρεις στο άλλο, πρόσθεσε ο κ. Σίντε.

REUTERS
Πολύνεκρη έκρηξη στην Ινδία

Τουλάχιστον δύο βόμβες εξερράγησαν εχθές στην πολυσύχναστη εμπορική συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ σε προάστιο του Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία.  Σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό, 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 119 έχουν τραυματιστεί, οι έξι εκ των οποίων σοβαρά.

 

Οι εκρήξεις έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εκτέλεση άνδρα από το Κασμίρ για επίθεση κατά του κοινοβουλίου το 2001, η οποία είχε προκαλέσει βίαιες αναταραχές.

Σύμφωνα με μάρτυρες τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στην περιοχή Ντιλσούκ Ναγκάρ ακούστηκαν ξεκάθαρα δύο εκρήξεις.

Στα τηλεοπτικά πλάνα, διακρίνονται συντρίμμια, ανθρώπινα μέλη στο οδόστρωμα, μια πολυσύχναστη γειτονιά με κινηματογράφους, μαγαζιά, εστιατόρια και μια μεγάλη αγορά λαχανικών και φρούτων.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ έκανε λόγο για «ποταπή και δειλή επίθεση».

Κάλεσε παράλληλα, με μήνυμά του στο Twitter, σε ηρεμία και σύνεση.

Το 2007, στην ίδια πόλη, διπλή έκρηξη είχε κοστίσει τη ζωή σε 40 ανθρώπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή