Το ραντεβού της Δευτέρας με κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένουν οι αγρότες

Υπό εξέταση η πρόταση για αγροτικό πετρέλαιο
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 15:23
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες από 34 μπλόκα, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στο ραντεβού εκπροσώπων τους με κυβερνητικό κλιμάκιο που ορίστηκε για τη Δευτέρα στις 2 τα μεσημέρι στην Αθήνα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, ενώ παράλληλα εκφράστηκε η βούληση για κλιμάκωση του αγώνα εν όψει της συνάντησης της Δευτέρας, με μορφές δράσης που θα αποφασιστούν στη συνέχεια.

YOUTUBE/902PORTAL

Τη Δευτέρα, μετά από παρέμβαση της κ. Αλέκας Παπαρήγα, η οποία μετέφερε στον κ. Στουρνάρα το αίτημα εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων για συνάντησή τους με τη Διυπουργική Επιτροπή, αντιπροσωπεία αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γ. Βρούτση, Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγ. Λιβιεράτο και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη.

Διαδοχικές συναντήσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού των αγροτών

Και σήμερα πάντως, εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο. Μεταξύ άλλων ζήτησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.

«Εδώ και τώρα ζητάμε λύση, αλλιώς παραμένουμε στα μπλόκα και συνεχίζουμε τις επαφές μας», δήλωσε ο Ιω. Παναγής, εκπρόσωπος του Συντονιστικού, διευκρινίζοντας ότι επιθυμία των αγροτών είναι να λάβει η κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το αγροτικό πετρέλαιο «κι όποτε γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Χαρακόπουλος: Μελετάμε την πρόταση για αγροτικό πετρέλαιο

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι αγρότες κατέθεσαν «ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου», σημειώνοντας πως το υπουργείο μελετά αυτή την πρόταση «έτσι ώστε να καταστεί εφικτή το συντομότερο δυνατό».

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε γενικότερα πως «βρισκόμενοι στις μυλόπετρες του μνημονίου προσπαθούμε να βρούμε ρεαλιστικές, εφικτές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο κ. Χαρακόπουλος και νωρίτερα, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αγροτών των νομών Ηλείας και Αχαϊας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή