Για απόπειρες φόνου κατηγορείται αστυνομικός της υπόθεσης Πιστόριους

Ενώπιον του δικαστηρίου και σήμερα ο αθλητής
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 08:11
REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Αστυνομικοί στέκονται έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου της Πρετόρια, πριν την έναρξη της δίκης.

A- A A+

Κατηγορίες για απόπειρα φόνου αντιμετωπίζει ο επικεφαλής των ερευνών της αστυνομίας για την υπόθεση Πιστόριους, επειδή το 2011 άνοιξε πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου-ταξί στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία στην Πρετόρια.

Ο Χίλτον Μπόθα, ο οποίος κατέθεσε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Πιστόριους κατά την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα.

REUTERS

«Ο Μπόθα και δύο άλλοι αστυνομικοί φέρονται ότι προσπάθησαν να σταματήσουν ένα μίνι λεωφορείο-ταξί με επτά επιβάτες. Άνοιξαν πυρ», ανέφερε ο κ. Μαλίλα και πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες αποσύρθηκαν προσωρινά, αλλά διατυπώθηκαν και πάλι χθες Τετάρτη -κατ' εντολήν του εισαγγελέα- αφού ο Μπόθα κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον του Πιστόριους.

Διευκρίνισε πάντως ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν σχέδια να απομάκρυνσης του Μπόθα από την υπόθεση Πιστόριους.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Υπενθυμίζεται ότι ο Όσκαρ Πιστόριους αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης σχετικά με το θάνατο της συντρόφου του, της Ρίβα Στέενκαμπ.

Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, εφόσον ο κ. Μπόθα δεν αντιμετώπιζε κατηγορίες όταν κατέθεσε ως μάρτυρας, οι αποκαλύψεις σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα φόνου δεν σημαίνουν ότι η κατάθεσή του πρέπει να αποσυρθεί.

Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους του αθλητή χθες, ο αξιωματικός της αστυνομίας κατηγορήθηκε ότι αλλοίωσε τον τόπο του εγκλήματος στην κατοικία του Πιστόριους και αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει σε λεπτομέρειες, όπως η απόσταση των μαρτύρων από την κατοικία του αθλητή.

Ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρου κατηγόρησε την αστυνομία για παραλείψεις στην αρχική έρευνά της.

REUTERS

Η ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση ή όχι του Πιστόριους με εγγύηση θα επαναληφθεί σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

 Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρία αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το συμβόλαιο της με τον Πιστόριους.

«Πιστεύουμε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους δικαιούται μιας ορθής διεξαγωγής της δίκης και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την υπόθεση από κοντά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας στην ιστοσελίδα της.

Χθες Τετάρτη, η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε την διαφήμισή της με τον Πιστόριους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή