Συνεδριάζουν οι αγρότες

Στον κόμβο της Νίκαιας εκπρόσωποι από τα αγροτικά μπλόκα όλης της χώρας
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 07:07
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Στιγμιότυπα από το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

A- A A+

Συνεδριάζουν σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας εκπρόσωποι από τα αγροτικά μπλόκα όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να έχουν σήμερα και αύριο συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων και υπουργείων της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, εντολή για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στην υλοποίηση του πακέτου των μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού κλάδου έδωσε, χθες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Παρουσιάσαμε στον Πρωθυπουργό την πορεία υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικό τομέα και λάβαμε οδηγίες για την ταχύτερη επίλυση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων που έχουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου.

Παραμένουν τα μπλόκα

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι και την Τετάρτη προχώρησαν σε ολιγόωρους αποκλεισμούς τμημάτων των εθνικών οδών σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ενώ στη Θεσσαλονίκη παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες κρατούν τα μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Τέλος, οι αγρότες σε Έβρο και Ροδόπη, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή