Τσάμπιονς Λιγκ: Μίλαν από τα παλιά «ταπείνωσε» την Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 23:41
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εναντίον της Μπαρτσελόνα.

A- A A+

Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε η Μίλαν την Μπαρτσελόνα, της οποίας επικράτησε με 2-0 στο«Σαν Σίρο» και έγινε φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που με την τακτική του εγκλώβισε τους «μπλαουγκράνα» σε ένα στείρο παιχνίδι κατοχής, προηγήθηκε με τον Μπόατενγκ στο 57΄ και διπλασίασε με τον Μουντάρι στο 81΄.

REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Ο Σάλεϊ Μουντάρι σκοράρει για τη Μίλαν στο 81'.

Το αποτέλεσμα φέρνει τους «ροσονέρι» πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, όμως το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει έκπληξη μόνο για όσους δεν είδαν τον αγώνα.

Με τους παίκτες της Μίλαν να καλύπτουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου για να αντιπαρέλθουν το διαρκές passing game της Μπαρτσελόνα και να εμποδίσουν την κίνηση των «κρυφών» επιθετικών, η ομάδα του «προφεσόρε» Αλέγκρι ανάγκασε τους Ισπανούς, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκή συνάντηση, να μην δημιουργήσουν ούτε μία κλασική ευκαιρία (!) σε ολόκληρο τον αγώνα.

REUTERS/TONY GENTILE

Ο Φιλίπ Μεξές (δεξιά) μαρκάρει τον Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια του αγώνα Μίλαν - Μπαρτσελόνα στο Σαν Σίρο.

Ο Λιονέλ Μέσι «εξαφανίστηκε» στα γρανάζια της μιλανέζικης ανασταλτικής λειτουργίας έχοντας μόλις δύο τελικές, εκ των οποίων η μία σε εκτέλεση φάουλ! Η ρεβάνς της 12ης Μαρτίου προβλέπεται λοιπόν ιδιαιτέρως θερμή στο «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα σε φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό και την ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προσπαθεί να διαφυλάξει την «προίκα» της.

Ύστερα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην περιοχή του Βαλντές στο 57΄ και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 81΄ οι Νιάνγκ-Ελ Σααράουϊ και Μουντάρι συνδυάστηκαν υπέροχα και ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις