Ενδείξεις συμφωνίας Β. Κορέας για τα πυρηνικά

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 08:17
A- A A+

Ενθαρρυμένη από την ηπιότερη στάση της Βορείου Κορέας, σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της δηλώνει η Νότιος Κορέα, που τονίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Πιονγκιάνγκ ενδεχομένως είναι έτοιμη να συνομολογήσει μία συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο κύριος σύμβουλος επί εξωτερικών θεμάτων του Νοτιοκορεάτη προέδρου.

Ο Μπαν Κι Μουν, σύμβουλος του προέδρου Ρο Μου Χιούν, δήλωσε πως οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη εάν η Πιονγκγιάνγκ έχει προβεί στην επανεπεξεργασία 8.000 ράβδων πυρηνικών καυσίμων, που είχε παγώσει χάρις στη συμφωνία για το προηγούμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο παλαίμαχος διπλωμάτης Μπαν τόνισε πως η οικονομία της Βορείου Κορέας έχει καταρρεύσει και πως η χώρα μόλις και μετά βίας λειτουργεί.

«Η μόνη διέξοδος ή εναλλακτική λύση, γι'αυτούς, είναι οι διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα με ό,τι κι αν αυτοί ενδέχεται να διαθέτουν», τόνισε ο ίδιος, σε συνέντευξή του από το προεδρικό μέγαρο.

«Εχουμε ενδείξεις που φθάνουν μέσω των διαφόρων διαύλων επικοινωνίας και επαφών μας από την πλευρά του Βορρά, πως η κυβέρνησή τους φαίνεται να είναι έτοιμη να συνομολογήσει μία συμφωνία για τα πυρηνικά θέματα», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή