Εκτός DTM ο Κουμπίτσα

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 19:20
UPD:06/04/2013 22:02
EPA/SEBASTIEN NOGIER
A- A A+

Δε θα συμμετάσχει τελικά στο γερμανικό πρωτάθλημα Τουρισμού (DTM) ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα. Ο Πολωνός δεν ήταν μεταξύ των ονομάτων που ανακοίνωσε η ομάδα της Mercedes για το 2013.

Τον προηγούμενο μήνα ο 28χρονος πιλότος είχε δοκιμάσει στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθια μία Mercedes AMG C-Coupe προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης και αν είναι σε θέση να οδηγήσει ένα τόσο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο με τέτοια κάθετη δύναμη.

Αρχικά χρειάστηκε κάποιο χρόνο προσαρμογής καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με την κινητικότητα του δεξιού του χεριού. Επειτα από 114 γύρους και 456 χλμ. ο Κουμπίτσα δήλωσε ότι είχε πραγματικά διασκεδάσει με αυτή τη δοκιμασία και ότι έμαθε πολλά για το DTM.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Γουλφ είχε αποφύγει να δώσει μια σαφή απάντηση σχετικά με την απόδοση του Πολωνού λέγοντας χαρακτηριστικά «ήταν η κατάλληλη δοκιμή με ένα σωστό αγωνιστικό αυτοκίνητο».

Τα όνειρα ωστόσο του Κουμπίτσα για συμμετοχή στο πρωτάθλημα εξανεμίστηκαν σήμερα όταν η Mercedes ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι οδηγών που θα την εκπροσωπήσουν στις πίστες. Ετσι, παραμένει ο Ραλφ Σουμάχερ και ο πρωταθλητής του 2005 Γκάρι Πάφετ όπως επίσης και οι Ρόμπερτ Γουΐκενς, Christian Vietoris και Roberto Mehri ενώ προστέθηκε και ο πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3, Daniel Juncadella.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις