Νέα ευρήματα στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 14:28
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έρευνες την αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε ισόγειο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, το οποίο σχετίζεται με έναν από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό.

A- A A+

Στικάκια USB με ιδιόχειρες σημειώσεις και κωδικοποιημένες φράσεις βρήκε η Αντιτρομοκρατική κατά τις έρευνες στη γιάφκα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη και Δικονίμου στα Τουρκοβούνια.

Σύμφωνα με τη ΔΑΕΒΒ, τις φράσεις αυτές χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κατά τις μεταξύ τους κρυπτογραφημένες συνεννοήσεις - επικοινωνίες.

Το διαμέρισμα στο Τουρκοβούνια εντοπίστηκε μετά απο τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα απο τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, σε στενό της Νάουσας βρέθηκε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, το οποίο, όπως εκτιμάται, είναι αυτό που χρησιμοποιήσαν κατά τη διαφυγή τους οι ασύλληπτοι δράστες της διπλής ληστείας στο Βελβεντό. Το όχημα μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Ν. Ρωμανός: Δεν υπήρξα μέλος των «Πυρήνων» - Συνδέομαι συντροφικά

Εν όψει της ανάκρισής του για ενδεχόμενη εμπλοκή του στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο συλληφθείς για τις ληστείες στο Βελβεντός Νίκος Ρωμανός αναφέρει σε κείμενό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia: «Δεν υπήρξα μέλος της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και διατηρώ διαφωνίες σε θέσεις της οργάνωσης».

«Το γεγονός αυτό», συμπληρώνει, «δεν αποτέλεσε σοβαρό λόγο για να μην συνδεθώ συντροφικά με τους συντρόφους της "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Μια σύνδεση που με ώθησε στο να μοιραστώ μαζί τους κοινές σκέψεις, ανησυχίες, εμπειρίες, τεχνογνωσίες. Να μοιραστώ βιώματα για την επίθεση στην κυριαρχία και τους συμμάχους της».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή