Τσάμπιονς Λιγκ: Τα «κανόνια» σίγησαν στο Λονδίνο, προβάδισμα για Πόρτο

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 07:56
A- A A+

Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί ήδη να σκέφτεται τον επόμενο αντίπαλο στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σημαντικό βήμα πρόκρισης έκανε και η Πόρτο, έστω με το «ισχνό» αλλά ταυτόχρονα πολύ… ύπουλο σκορ, όπως είναι το 1-0, επί της Μάλαγα.

Οι Βαυαροί νίκησαν στο «Εμιρέιτς» με 3-1 την Άρσεναλ, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά αλλά και την ανωτερότητά τους έναντι των «κανονιέρηδων» και φεύγοντας νικητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους από το Λονδίνο.

Ο Γιουπ Χάινκες, που νίκησε κατά κράτος τον Αρσέν Βενγκέρ στη μάχη των πάγκων, είδε την ομάδα του να παίρνει το προβάδισμα με τον Κρόος στο 7ο λεπτό και να διπλασιάζει με τον Μίλερ στο 21΄. Η ευγενική… προσφορά του Νόιερ, που άφησε στη μέση μια έξοδο την οποία επιχείρησε σε εκτέλεση κόρνερ, επέτρεψε στον Ποντόλσκι να μειώσει στο 55΄, αλλά στο 77΄ ο Μάντζουκιτς απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του εν όψει της ρεβάνς στο Μόναχο, κάνοντας το 1-3.

Στο «Ντραγκάο» η Πόρτο είχε καθολική υπεροχή απέναντι στη Μάλαγα, όμως οι Ισπανοί αμύνθηκαν καλά και έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι αφού το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που σημείωσε στο 56ο λεπτό ο Μουτίνιο, επιτεύχθηκε από θέση οφ σάιντ. Ο στόχος επιτεύχθηκε πάντως για την πολύ έμπειρη πορτογαλική ομάδα, που στον επαναληπτικό της Ανδαλουσίας θα υπερασπιστεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις