Παρέμβαση Κώστα Σημίτη στο κλίμα των ημερών

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 13:37
UPD:15:49

A- A A+

ΠΟΛΙΤΙΚΗ παρέμβαση στο κλίμα των ημερών έκανε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από το βήμα της κοινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα σε προσπάθειες επιχειρηματικών συμφερόντων και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εναντίον της οποίας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση.

Ο κ. Σημίτης μίλησε εφ'όλης της ύλης και στο τέλος της ομιλίας του χειροκροτήθηκε με ιδιαίτερη θέρμη απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ανταπέδωσε το χειροκρότημά τους με χαιρετισμό όμοιο με τον χαιρετισμό σε συγκεντρώσεις προεκλογικού χαρακτήρα, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να σηκωθεί και να επαναλάβει το χαιρετισμό του, καθώς το χειροκρότημα συνεχιζόταν.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο κλίμα των ημερών έκανε λόγο για καλοστημένη επίθεση που έχει στόχο να παρεμποδίσει την κυβέρνηση από το να ολοκληρώσει το έργο της. Και πρόσθεσε πως πίσω απο το σενάριο αυτό βρίσκονται επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία κατηγόρησε ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Πρόκειται, όπως είπε, για τους πραγματικά διαπλεγμένους με την συντηρητική παράταξη, γι'αυτούς που ελπίζουν ότι μια φοβισμένη κυβέρνηση θα επέμβει στις επιχειρηματικές τους κόντρες, για αυτούς που θέλουν την οικονομική εξουσία να καθορίζει την λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν, ότι την εκστρατεία της καταστροφολογίας και την απαξίωση δεν θα την ακολουθήσει η Ελλάδα και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει την αντιπαράθεσή της με τα φαινόμενα της διαφθοράς.

Τόνισε επίσης ότι για την έναρξη της εκστρατείας αυτής επιλέχθηκε ως κατάλληλη στιγμή η κορύφωση της προσπάθειας της χώρας στην Ευρώπη και αυτό έγινε με το πιο εύκολο μέσο, με τη δημιουργία ενός θολού τοπίου διαφθοράς, ενώ χρησιμοποιήθηκε η «ευκολοχειραγώγητη σημαία της διαπλοκής».

Ο κ. Σημίτης παρέσχε πλήρη κάλυψη στα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος που δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα επιθέσεις απο μερίδα του Τύπου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι επιλέχθηκαν ως δήθεν στόχοι πρόσωπα που κατά τη γνώμη των εμπνευστών του σχεδίου θα σηματοδοτούσαν την απαρχή της κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για ένα σενάριο καταστροφής, που θα ματαίωνε διαδοχικά το έργο της κυβέρνησης τους τελευταίους εννέα μήνες, θα έφερνε την εσωστρέφεια, την ηττοπάθεια και τέλος την ήττα.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι είναι το μοναδικό δεξιό κόμμα της Ευρώπης που παραμένει καθηλωμένο στο χθες, καθώς και ότι τα τελευταία 25 χρόνια παραμένει ίδια σε θέσεις,ιδέες και πρόσωπα και είναι προσκολημμένη σε αξίες και τακτικές που ανάγονται σε περασμένες δεκαετίες.

Κατηγόρησε επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι στην προσπάθειά της να πείσει υιοθετεί τα πάντα και το αντίθετό τους. Ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την Παιδεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε ότι πρόκειται για το πρόγραμμα του 1986,το οποίο εφαρμόστηκε τη τριετία 1990-1993 και το οποίο απέτυχε και αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προσπαθεί αγωνιωδώς να κρύψει τα ακραία δεξιά στοιχεία του και ταυτόχρονα τα συγκρατεί ενεργά στις τάξεις της.

Αναφέρθηκε επίσης και στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο καταλόγισε ότι φοβάται να αναφέρει ακόμα και τη λέξη δεξιά και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί συστηματικά έναν οξύτατο δεξιό και διχαστικό λόγο άλλων εποχών.

Σχετικά με το θέμα της συμφιλίωσης, στο οποίο αναφέρεται συχνά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η εθνική συμφιλίωση αποτελεί επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ και ότι η Ελλάδα το 2003 δεν περιμένει τη Νέα Δημοκρατία για να την συμφιλιώσει.

Τις αναφορές του κ. Καραμανλή στη συμφιλίωση ο κ. Σημίτης απέδωσε σε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας «να περάσει λαθραία, χωρίς κοινωνικό έλεγχο τις νεοφιλελεύθερες αποσκευές της απο το τελωνείο της κάλπης». Εχει πολλά να κρύψει η Νέα Δημοκρατία και κάνει τα πάντα γι αυτό, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

Ο κ. Σημίτης επέκρινε έμμεσα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν με το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, που είναι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η ένταξη της Κύπρου και ήθελαν να διεξαχθεί για τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής συγκυρίας. Υποστήριξε, ότι κάτι τέτοιο θα συνέφερε την Αντιπολίτευση,η οποία θέλει να σπρώξει τη συζήτηση σε άλλα θέματα και να ακυρώσει την εθνική αυτοπεποίθηση,που σταθερά δημιουργεί τα τελευταία χρόνια ο ισχυροποιημένος ρόλος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε εκ νέου τη Νέα Δημοκρατία στο ότι χρησιμοποιεί την σκανδαλολογία προς την κατ'εξοχήν δοκιμασμένη μέθοδο για τη φθορά της κυβέρνησης, λόγω της προγραμματικής της ένδειας. Μέσα σε αυτό το κλίμα καλλιεργείται η δυσπιστία της κοινής γνώμης, οι αρνητικές εμπειρίες της οποίας καθώς και ορισμένα λάθη και απροσεξίες συντηρούν την καχυποψία και έχουν δημιουργήσει ένα υπόστρωμα όπου η κάθε κατηγορία που εκτοξεύεται γίνεται πιθανή και πιστευτή έστω και αν είναι ατεκμηρίωτη, έστω και αν διατυπώνεται απο τα πιο αφερέγγια χείλη.

Βολές και κατά του ΣΕΒ

Ο πρωθυπουργός περιέλαβε στους στόχους της επίθεσής του και την ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, (ΣΕΒ), από την οποία εκπορεύτηκε ο ισχυρισμός περί διπλασιασμού της ανεργίας.

Είναι ένας ισχυρισμός ο οποίος θα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι επιδίωξη είναι η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Ο κ.Σημίτης απέρριψε τις προτάσεις για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και όπως τόνισε τέτοια μέτρα επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί διαταρράσουν βίαια την κοινωνική ειρήνη και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.

Αυτές, πρόσθεσε, είναι οι απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και όχι του ΠΑΣΟΚ.

Το ασφαλιστικό

Ο πρωθυπουργός έκλεισε και την συζήτηση που άρχισε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ενδεχόμενο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό, με προτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Ασφαλιστικό, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση το έχει λύσει.

Σημείωσε ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης αφορούν στην επίλυση του Ασφαλιστικού μέχρι το 2050, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση έχει λύσει το Ασφαλιστικό μέχρι το 2030 ή μέχρι το 2040 και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αρχίσει να ασχολείται με την επίλυσή του μέχρι το 2050, όταν οι αλλαγές είναι ραγδαίες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στην Ελλάδα είχαμε μεγάλη αύξηση του αριθμού των ξένων μεταναστών, οι οποίοι άλλαξαν και τα δημογραφικά δεδομένα της χώρας.

«Πάμε καλά»

Ο κ. Σημίτης δεν άφησε αναπάντητο και τον ισχυρισμό, σύμφωνα με τον οποίο «έξω πάμε καλά, μέσα δεν πάμε καλά».

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει το έξω και το μέσα με ασύνδετες επιδόσεις. Αν μια χώρα έχει οικονομία σε κρίση, τότε αυτό έχει αντίκτυπο και στις διεθνείς σχέσεις της και το αντίστροφο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε ότι ο ισχυρισμός έξω πάμε καλά αλλά μέσα όχι, εκπορεύεται απο κάποιους που δεν θέλουν να παραδεχθούν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι η χώρα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, επενδύσεις και οικονομική παρουσία στις γειτονικές χώρες, και έχει πολύ καλές επιδόσεις στην καταπολέμηση του εγκλήματος της τρομοκρατίας, έχει κοινωνικό διάλογο και κοινωνική ειρήνη.

Χαρακτήρισε παραπλανητική την εικόνα του μέσα πάμε άσχημα, τονίζοντας ότι είναι μία βολική διέξοδος για όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τεκμηριωμένα την άρνησή τους να αναγνωρίσουν τις ποιοτικές μεταβολές που έγιναν.

Οι ίδιοι, πρόσθεσε, όταν κάναμε την προσπάθεια να ενταχθούμε στην ΟΝΕ, μας έλεγαν ότι μέσα πάμε καλά, ενώ έξω δεν πάμε. Τώρα λένε ακριβώς το αντίθετο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η πορεία της οικονομίας

Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι παρά το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα εξακολουθεί να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ηδη, όπως τόνισε, κλείνει μία επταετία ισχυρής και διαρκώς ανοδικής ανάπτυξης και θα συνεχίσουμε με πιο φιλόδοξους στόχους.

Απέρριψε τα όσα λέγονται σχετικα με το ότι μετά την Ολυμπιάδα και την ολοκλήρωση του Γ'ΚΠΣ θα υπάρξει επιβράδυνση στην οικονομία, χαρακτηρίζοντας την άποψη αυτή λανθασμένη. Οπως τόνισε έχουν ήδη αρχίσει στην Ευρώπη από τώρα οι επαφές για τις νέες χρηματοδοτήσεις που θα γίνουν μετά το 2006,καθώς και ότι οι επενδύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες γίνονται με ελληνικούς πόρους και ότι μετά την Ολυμπιάδα θα διατεθούν στη χρηματοδότηση άλλων παραγωγικών επενδύσεων.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την Ολυμπιάδα η Ελλάδα θα γνωρίσει μια αυξανόμενη αναπτυξιακή αύξηση και θα απαντήσει θετικά στη σύγκληση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η ελληνική οικονομία προχωρεί σταθερά και δεν παρουσιάζει σημάδια ύφεσης.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στη χώρα, με πρώτο αυτό της ανεργίας και της οικονομικής κατάστασης πολλών οικογενειών αλλά και της δυσκολίας προσαρμογής πολλών αδύναμων ατόμων της κοινωνίας. Προβλήματα ανέφερε έχουν και οι επιχειρήσεις, γιατί υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός αλλά και γιατί οι τεχνολογίες αλλάζουν τις συνθήκες παραγωγής, οργάνωσης και εμπορίας. Τα προβλήματα αυτά όμως, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν πρέπει να διορθώνονται δημαγωγικά και υπογράμμισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας, οι άνεργοι, η απασχόληση και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Κύπρος και η Ε.Ε.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο πρωθυπουργός για να αναφερθεί στην πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ελληνική Προεδρία και την ένταξη της Κύπρου. Τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελληνικη Προεδρία συνέπεσε με τον πόλεμο του Ιράκ, η Ελλάδα απέδειξε ότι μέσα σε μία μεγάλη κρίση κράτησε το τιμόνι της Ενωσης.

Αναφέρθηκε επίσης στις δύο Συνόδους της ΕΕ στις οποίες συζητήθηκε το Ιρακινό και όπου η Ελληνική Προεδρία κατόρθωσε να ενοποιήσει τις διαφορετικές απόψεις, ώστε η Ευρώπη να έχει δική της φωνή.

Επίσης αναφέρθηκε στην υποστήριξη απο την Ενωση με πρωτοβουλία της Προεδρίας του ρόλου του ΟΗΕ, αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο λεγόμενος ευρωστρατός ανέλαβε με δικές του δυνάμεις μια ειρηνευτική αποστολή στα Σκόπια.

Το συμπέρασμα, όπως είπε ο κ. Σημίτης, είναι ότι ανταποκριθήκαμε ως προεδρία στις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε αυτούς τους δύο μήνες, και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην διεθνή σκηνή.

Οι σχέσεις με την Τουρκία

Ο κ. Σημίτης έκανε αναφορά για την υπόθεση των Ιμίων, τονίζοντας ότι όλοι εκείνη την περίοδο πίστευαν ότι η Ελλάδα θα ήταν αδύνατο να αντιδράσει και θα έμπαινε σε μία δύνη πιέσεων και αποχωρήσεων.

Συνέβη όμως, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ακριβώς το αντίθετο και ειδικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επιφέραμε ριζική αλλαγή στην αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, γιατί καταφέραμε στην άκρα επιθετικότητα της Τουρκίας να αντιτάξουμε την τακτική της αποκάλυψης, μια τακτική που οδήγησε την Τουρκία σε βαθμιαία προσαρμογή προς τους διεθνείς κανόνες και αναγνώριση ως μοναδικού δρόμου τους δρόμους της συνεργασίας.

Επίσης τόνισε ότι η προσέγγιση με τηΝ Τουρκία τα τελευταία χρόνια μετέθεσε το πρόβλημα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας αποτελεί ήδη τον μοχλό για την ομαλοποίηση των σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ένταξη της Κύπρου και κατηγόρησε όσους υποστήριζαν ότι η Τουρκία, η οποία δεν επιθυμούσε την ένταξη, θα επιτεθεί, ότι θα υπάρξει σύγκρουση και αδιέξοδα.

Τίποτε απ'όλα αυτά δεν έγινε, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ένταξη της Κύπρου υπεγράφη ομαλά στην Αθήνα και ότι οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας θα προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια της Τουρκίας για άμεση έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, κάτι που δεν πέτυχε, γιατί βρέθηκε αντιμέτωπη με πάγιους κανόνες και τακτικές, τις οποίες αγνοούσε επιδεικτικά και τώρα αντιλήφθηκε ότι η περίοδος του «ετσιθελισμού» τελείωσε.

Τόνισε επίσης ότι αυτή η αντιμετώπιση της Τουρκίας τροφοδότησε τη συζήτηση που διεξάγεται τώρα στη γειτονική χώρα και η οποία θα ήταν αδιανόητο να σκεφθεί κανείς ότι θα μπορούσε να γίνει λίγα χρόνια πρίν.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν στήριξε αυτή την πολιτική, αν και το έκανε εκ των υστέρων όταν είδε την επιτυχία και τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού να στηρίζει αυτή την κατεύθυνση, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συνεχεις υποχωρήσεις και οσφυοκαμψία της εξωτερικής πολιτικής.

Προτεραιότητες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει μέχρι τότε και τις κατευθύνσεις του προγράμματος της νέας τετραετίας.

Το σύνθημα πρώτα η Ελλάδα παραμένει κυρίαρχο, πλαισιούμενο απο τέσσερα κρίσιμα διακυβεύματα. Το πρώτο είναι η διαμόρφωση της νέας Ευρωπαϊκής Ενωσης και η θέση της Ελλάδας σ'αυτήν. Δεύτερο η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν, το τρίτο ο μετασχηματισμός των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το τέταρτο οι διαπραγματεύσεις για την κοινωνική Ευρώπη.

Αυτά τα τέσσερα διακυβεύματα ο πρωθυπουργός τα χαρακτήρισε ως εθνικής σημασίας και τόνισε ότι η έκβασή τους θα σφραγίσει την πορεία της Ελλάδας για δεκαετίες.

Ο κ.Σημίτης έδωσε και το στίγμα της εσωτερικής πολιτικής στο πρόγραμμα της νέας τετραετίας, τονίζοντας ότι «θα σχεδιάσουμε μια τετραετία μεγαλύτερης ευημερίας και δυνατότητων για τον καθένα».

Απαντώντας εμμέσως στα στελέχη που θα ήθελαν μια συζήτηση για τα εσωτερικά πολιτικά θέματα,ανέφερε ότι αμέσως μετά τον Ιούνιο θα υπάρξουν πολλές συζήτησεις στα όργανα του Κινήματος, αλλά υπογράμμισε ότι ο χρόνος που μένει μέχρι τις εκλογές είναι μια σημαντική περίοδος για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε ότι πρέπει να προετοιμαστεί εντατικά αυτή η αναμέτρηση, όπως και το πρόγραμμα που θα προταθεί στο λαό αλλά και η συνεργασία με τις κοινωνικές δυνάμεις σε ένα προοδευτικό μέτωπο.

Είναι, όπως τόνισε, ένας χρόνος δουλειάς, συσπείρωσης, αγώνα και ιδιαίτερης ευθύνης για όλους.

Χρειάζεται, τόνισε απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κινητοποίηση,την οποία θα ηγηθεί ο ίδιος και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα είναι στην πρώτη γραμμή για τη νίκη στις εκλογές του 2004.

Δήλωση Κώστα Καραμανλή

Απαντώντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο κ. Σημίτης πορεύεται με έναν πολύ κακό σύμβουλο : Τον πανικό του. Αρνείται πεισματικά να δει και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Αρνείται να δεχθεί ότι αποστολή της πολιτικής είναι να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών. Κυρίως μάλιστα των μη προνομιούχων, δηλαδή των πολλών».

«Η πολιτική κρίνεται στην πράξη και εκ του αποτελέσματος. Γι αυτό ακριβώς και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξιολογούν την πολιτική της Κυβέρνησης του κ. Σημίτη όχι μόνο ως αναποτελεσματική, αλλά και εξόχως αντιλαϊκή».

«Γιατί είναι μια πολιτική ταυτισμένη με την ανεργία και την ακρίβεια. Ταυτισμένη με τα λουκέτα στις επιχειρήσεις. Ταυτισμένη με την αδιαφάνεια και τη διαφθορά. Είναι μια πολιτική, που οδήγησε στην οικονομική καταστροφή σχεδόν 1,5 εκατομμύριο επενδυτές στο Χρηματιστήριο. Μια πολιτική που οδήγησε στην απόγνωση τον αγροτικό κόσμο».

«Στην προσπάθειά του ο κ. Σημίτης να καλύψει αυτά τα προβλήματα, συνειδητά οξύνει την αντιπαράθεση. Συνειδητά επιχειρεί να επαναφέρει στην πολιτική σκηνή την πόλωση, τις διαχωριστικές γραμμές, το διχασμό».

«Ολα αυτά όμως ανήκουν στο χθες. Οι πολίτες θέλουν τώρα απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματά τους. Οι κραυγές και οι ύβρεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση Σημίτη απέτυχε».

«Το γεγονός ότι η δημοσίευση μέρους μόνο του Προγράμματός μας φέρνει πανικό και αμηχανία στην Κυβέρνηση, εδραιώνει την πεποίθησή μας ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

«Αυτόν το δρόμο της συνέπειας και της ευθύνης θα ακολουθήσουμε μέχρι τέλους. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες. Το όραμά μας είναι όραμα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή