Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία του Κέρι στο εξωτερικό

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 10:59
REUTERS/GARY CAMERON

 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

A- A A+

Σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, καθώς και στην Τουρκία, την Αίγυπτο και τις χώρες του Κόλπου, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι μεταξύ 24 Φεβρουαρίου με 6 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Τζον Κέρι: Η Κίνα επενδύει περισσότερο από τις ΗΠΑ στην Αφρική

Το περίγραμμα της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσουν εκτός συνόρων οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσε στην πρώτη ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι επισημαίνοντας την πολύ μεγάλη σημασία που έχει η έναρξη των διαβουλεύσεων τον Ιούνιο για ένα σύμφωνο ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου τέσσερις χώρες στη Δυτική Ευρώπη, καθώς επίσης την Τουρκία και την Αίγυπτο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Περσικό Κόλπο για συναντήσεις με ομολόγους του.

Ο Κέρι θα επισκεφθεί το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών με θέμα την κρίση στη Συρία. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Άγκυρα, το Κάιρο, το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και την Ντόχα, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την καθημερινή τους ενημέρωση η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Κέρι ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών την 1η Φεβρουαρίου διαδεχόμενος την Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή