Νικητής ο Πλατανιάς στο ντέρμπι της Κρήτης

Οι Χανιώτες πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη επί ημερών Αναστασιάδη στον πάγκο
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 21:22
ICON PRESS /ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι παίκτες του Πλατανιά Χανίων πανηγυρίζουν στον αγώνα με τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

A- A A+

Ο Πλατανιάς «πλήρωσε» τον ΟΦΗ με το ίδιο νόμισμα, παίρνοντας απόψε ρεβάνς για την ήττα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, μέσα στα Περιβόλια (1-2).

Η ομάδα των Χανίων νίκησε τους Ηρακλειώτες με 3-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης», στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα και άφησε πίσω του τον Άρη, ενώ απέχει πια τέσσερις βαθμούς από την προτελευταία Βέροια.

Το σκορ άνοιξε στο 3ο λεπτό με αυτογκόλ του Μονιάκη, ο Γιάννου έκανε το 0-2 στο 22΄ και παρά τη μείωση του σκορ από τον Σαρ στο 49΄, η αποβολή του Μπούρμπου στο 63΄ κατέστρεψε τα σχέδια των γηπεδούχων, που δέχτηκαν τη χαριστική βολή από τον Μαραγκουδάκη στο 83ο λεπτό.

Μόλις στο 2ο λεπτό και σε σέντρα του Κάλαϊζιτς ο Μονιάκης πέτυχε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Αγριμάκη με γυριστό (!) σουτ. Ο ΟΦΗ έχασε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 14΄ με τον Παπάζογλου να σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση και στο 22΄ οι γηπεδούχοι «τιμωρήθηκαν» για την αστοχία τους, όταν στο «1-2» που έπαιξαν υποδειγματικά οι Ναζλίδης-Κάλαϊτζιτς ο τελευταίος βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Γιάννου, που ερχόμενος από πίσω σημείωσε ένα πολύ ωραίο τέρμα σκοράροντας εν κινήσει. 

Ο Πλατανιάς απείλησε και με τρίτο γκολ αλλά ο Αγριμάκης απέκρουσε στο 44΄ το σουτ του Αγκιλέρα, για να ξεκινήσει και το β΄ ημίχρονο με γκολ από τα αποδυτήρια: στο 49΄ ο προωθημένος Σαρ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στην περιοχή των φιλοξενούμενων και μείωσε.

Ο ΟΦΗ πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν δημιουργούσε προβλήματα στην πολύ οργανωμένη και με άριστη τακτική ομάδα του Πλατανιά, που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 63΄: ο Μπούρμπος έπεσε στην περιοχή για να κερδίσει πέναλτι και ο Τριτσώνης τον έστειλε στα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο διάστημα που απέμεινε και με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να επιτεθεί, δημιουργήθηκε χώρος για τις αντεπιθέσεις του Πλατανιά, που «σφράγισε» το τρίποντο στο 83΄, με τον Μαραγκουδάκη να βγαίνει απέναντι στον Αγριμάκη και να τον «εκτελεί» με ψυχραιμία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις