Αρμενία: Προς επανεκλογή Σαρκισιάν

Ποσοστό 58% δίνουν στο νυν πρόεδρο τα πρώτα exit polls
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 18:51
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

Ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, και η γυναίκα του Ρίτα, φεύγουν από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισαν για τις προεδρικές εκλογές.

A- A A+

Νέα πενταετή θητεία φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, καθώς τα πρώτα exit polls τον φέρουν να προηγείται με ποσοστό 58% στις σημερινές προεδρικές εκλογές στη χώρα του Καυκάσου.

Η έρευνα της εταιρείας Baltic Surveys/The Gallup Organization, την οποία μετέδωσε η αρμενική τηλεόραση, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, φέρει τον κυριότερο αντίπαλο του κ. Σαρκισιάν, τον γεννημένο στις ΗΠΑ Ράφι Χοβανισιάν, να λαμβάνει ποσοστό της τάξης του 32%.

Το 2008, η εκλογική νίκη του κ. Σαρκισιάν, την οποία είχε αμφισβητήσει η αντιπολίτευση, προκάλεσε διαδηλώσεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Το 2012, ο ΟΑΣΕ έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας κατά τις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του κ. Σαρκισιάν.

Το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας σημαδεύτηκε από μια ένοπλη επίθεση εναντίον ενός εκ των υποψηφίων, του Παρουίρ Χαϊρικιάν, ο οποίος τραυματίσθηκε στον ώμο, στις 31 Ιανουαρίου.

Ο κ. Χαϊρικιάν είχε ζητήσει αναβολή των εκλογών, ωστόσο απέσυρε τελικώς το αίτημά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή