Μ. Σαλμάς: Εξοικονόμηση 250 εκατ. ευρώ με το νέο δελτίο Τιμών φαρμάκων

«Βούληση της πολιτικής ηγεσίας να δοθεί φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες»
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 17:24
ICON /ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στο νέο δελτίο τιμών καταγράφονται μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα.

A- A A+

Μειώσεις σε 7.300 φαρμακευτικά σκευάσματα καταγράφονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, με το συνολικό όφελος για το κράτος και τους ασθενείς να φτάνει τα 250 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Αυξήσεις στις τιμές τους λαμβάνουν 150 φαρμακευτικά σκευάσματα, μετά τις απαραίτητες διορθώσεις λαθών για τα οποία είχαν υποβάλει ενστάσεις οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Η εξοικονόμηση στην ετήσια φαρμακευτική δαπάνη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα είναι 150 εκατ. ευρώ, στην ιδιωτική συμμετοχή των ασθενών 50 εκατ. ευρώ και το όφελος για τα νοσοκομεία στα 50 εκατ. ευρώ.

Για το νέο δελτίο τιμών ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι η κυβέρνηση, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διέρχεται η ελληνική κοινωνία, προσπαθεί να μειώσει το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ελλήνων ασφαλισμένων.

 Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, αυτή η πρωτοβουλία δεν απορρέει από μνημονιακή υποχρέωση αλλά από βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να δοθεί φθηνότερο φάρμακο στους πολίτες.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή