Formula 1: Μείωση τηλεθεατών το 2012

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 15:56
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Η Formula 1 έχει φανατικό κοινό σε όλο τον πλανήτη και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα. Σύμφωνα όμως με ετήσια έκθεση της F1, ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησαν από την τηλεόρασή τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μειώθηκε το 2012. Ετσι, από τα 515 εκατ. τηλεθεατές το 2012, μόλις 500 εκατ. έκατσαν μπροστά από τους δέκτες για να δουν ένα GP.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός, πέραν της μικρής πτώσης, ήταν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρήθηκε στην Κίνα, φτάνοντας το 34%. Αιτία ήταν ότι μεγάλος αριθμός αγώνων έπεφτε χρονικά με άλλα σημαντικά τοπικά αθλητικά γεγονότα.

Η σημαντική μείωση στην Κίνα δεν αντισταθμίστηκε ούτε από την αύξηση σε Βραζιλία, Ισπανία και Ιταλία. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πέραν της ασιατικής χώρας, μείωση στον αριθμό των τηλεθεατών παρατηρήθηκε και σε άλλες μεγάλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Ρωσία με την τελευταία να ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά αγώνα F1 το 2014.

Σημείο αναφοράς στις μετρήσεις είναι ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησαν έναν αγώνα Formula 1 για περισσότερα από 15 λεπτά χωρίς διακοπή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις