Επαφές αγροτών με πολιτικούς αρχηγούς

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 13:19
PHASMA/ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Από τη συνάντηση αντιπροσώπων των αγροτών με τη γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

A- A A+

Επαφές με την πολιτική ηγεσία και εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν στην Αθήνα εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Τόσο οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος και η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκαν στον Πρωθυπουργό με αφορμή την άρνησή του να ανοίξει διάλογο με τους αγρότες.

Για «επίδειξη σιδηράς πυγμής» προς τους αγρότες κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος, αποτελούμενη από τον βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, συντονιστή της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και τα μέλη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Νίκο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καρακώστα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων.

Όπως επισήμανε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση του κ. Σαμαρά να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των αγροτών «είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική της έντασης που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, με την αστυνομική καταστολή, τις συλλήψεις και την κατασυκοφάντηση κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι «το πακέτο ημίμετρων και πλαστών υποσχέσεων της μνημονιακής συγκυβέρνησης του κ Σαμαρά έπεσε στο κενό», καθώς «οι αγρότες σε όλες τις μεριές της Ελλάδας πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα και προχωρούν σε πολύμορφες και πρωτότυπες μορφές κινητοποίησης».

YOUTUBE/ANEXARTITOIELLINES

«Είναι αδύνατον να μη δέχεται ο Πρωθυπουργός για το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής να κάνει συζήτηση με τους αγρότες», είπε ο κ. Καμμένος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί τους.

«Η κυβέρνηση - υπάλληλος της τρόικας, αρνείται να συναντήσει τους αγρότες. Μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή των Ελλήνων, μετά την κατάργηση του νομοθετικού έργου και την υποκατάσταση από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα σταματά και τον διάλογο με τους αγρότες», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, είναι απλό για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει ένα πρώτο αίτημα των αγροτών, «να δώσει τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή». Τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι δίπλα στους αγρότες και ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την ελληνική κοινωνία, την δημιουργία ενός κοινού μετώπου.

 «Να μην υποκύψουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μία ομάδα εναντίον της άλλης, oι αγρότες στα λιμάνια, οι ναυτικοί στα μπλόκα των αγροτών και όλος ο ελληνικός λαός μαζί. Μαζί και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης», συνέχισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γνωστοποίησε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και από τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, να συναντηθούν προκειμένου να συνενώσουν τον λαό και να μη φέρουν τον διχασμό.

YOUTUBE/902PORTAL

«Προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική», χαρακτήρισε τη στάση του κ. Σαμαρά η κ. Παπαρήγα, που συναντήθηκε επίσης με τους αγρότες.

«Το ίδιο ισχύει», πρόσθεσε, «για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες - που είναι αιτήματα για την επιβίωση - δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν».

Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε επίσης ότι «αντί να απαντήσουν γιατί δεν δέχονται τη συνάντηση και να πουν τα επιχειρήματά τους, το μόνο που βρήκε να πει ο Πρωθυπουργός ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τη κ. Παπαρήγα, «η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και της φυτικής και της ζωικής και της αλιείας, και μπορεί να εγγυηθεί με τη στάση της, με τις προτάσεις της, με την προοπτική που πρέπει να παλέψει, ότι το πρόβλημα της διατροφής του ελληνικού λαού να μπορεί να λυθεί».

«Καλούμε λοιπόν τουλάχιστον τους τρεις υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους», κατέληξε.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι πρόκληση, να μη μας δέχεται ο Πρωθυπουργός, αλλά και οι τρεις υπουργοί που είναι αρμόδιοι για τα ζητήματα που διεκδικούμε», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας.

Εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο του Λευκώνα Σερρών συναντήθηκαν στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο.

Σχολιάζοντας τις συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης -πλην της Χρυσής Αυγής- το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για  «κομματικούς εγκάθετους που επισκέφθηκαν όλα τα συστημικά κόμματα» και για συνδικαλιστές που «τρέχουν στα κομματικά γραφεία και παρακαλάνε αυτούς που έφτασαν την αγροτική παραγωγή στο σημερινό χάλι».  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή