Την επιστροφή του στη Βενεζουέλα ανακοίνωσε ο Τσάβες

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 11:23
REUTERS/HANDOUT

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τζάβεζ αναρρώνει στην Κούβα, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται οι δύο κόρες του Ρόζα Βιρτζίνια (δεξιά) και Μαρία σε μία από τις φωτογραφίες που εξέδωσε στις 15 Φεβρουαρίου το υπουργείο Πληροφοριών.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε μέσω μηνυμάτων στο Twitter, ότι επέστρεψε στη χώρα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας στην οποία υποβλήθηκε στην Κούβα.

Σε τρία μηνύματά του στο Twitter, o κ. Τσάβες ευχαρίστησε τον κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο και τον πρώην ηγέτη της χώρας Φιντέλ. Ευχαρίστησε επίσης τον λαό της Βενεζουέλας για την υποστήριξή του και ανέφερε ότι θα συνεχίσει τη θεραπεία στη χώρα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ο επί 14 χρόνια πρόεδρος της Βενεζουέλας πήγε στην Αβάνα για να υποβληθεί σε επέμβαση στις 11 Δεκεμβρίου. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Από τότε, ο κ. Τσάβες δεν είχε κάνει δημόσιες δηλώσεις ούτε είχε εμφανιστεί δημοσίως, μέχρι τη δημοσιοποίηση, την Παρασκευή, φωτογραφιών από την ανάρρωσή του σε νοσοκομείο της Αβάνας.

REUTERS

«Επιστρέψαμε στη μητέρα-πατρίδα Βενεζουέλα. Σε ευχαριστώ Θεέ μου! Σε ευχαριστώ αγαπημένε μου λαέ! Θα συνεχίσουμε τη θεραπεία εδώ», αναφέρει σε ένα από τα μηνύματά του.

Την είδηση της επιστροφής του επιβεβαίωσαν και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, ενώ ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαντούρο, που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του προσωρινά, δήλωσε ότι έφτασε στις 2.30 π.μ. τοπική ώρα και βρίσκεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή