Θύμα απαγωγής από ενόπλους Ελληνας στη Νιγηρία

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 15:25
EPA/OLIVIER HOSLET

O υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος (Δ) είχε επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του Τζ. Τέρτσι (Α) για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

A- A A+

Θύμα απαγωγής από ενόπλους στην Νιγηρία έπεσε έλληνας υπήκοος, ο οποίος εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρεία Setraco.

Ο εργαζόμενος απήχθη το Σάββατο βράδυ, μαζί με άλλα έξι άτομα -όλοι αλλοδαποί εκ των οποίων ο ένας Ιταλός- μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας.  

Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας, τις άλλες ενδιαφερόμενες πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ από το υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερωθεί και η οικογένεια του απαχθέντος. 

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος είχε επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του Τζ. Τέρτσι για το συντονισμό και την από κοινού αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, οι δύο αξιωματικοί σύνδεσμοι της ΕΛΑΣ που υπηρετούν στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία συντονίζονται με τους ομολόγους τους των ενδιαφερόμενων χωρών και βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας.

 Επίσης έχει τεθεί σε ετοιμότητα κρατικό αεροσκάφος για την περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η αποστολή κλιμακίου από την Αθήνα στη Νιγηρία.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε την επίθεση στην πόλη Τζάμα, χωρίς όμως να κάνει γνωστές τις εθνικότητες των απαχθέντων.  Πηγές, ωστόσο  των δυνάμεων ασφαλείας, είπαν πως μεταξύ των απαχθέντων εκτός από τον Ελληνα και τον Ιταλό είναι επίσης ένας Βρετανός και περισσότεροι από ένας Λιβανέζοι εργαζόμενοι.

Στη Βηρυτό, αξιωματούχος της λιβανέζικης κυβέρνησης που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι έχουν απαχθεί δύο Λιβανέζοι που εργάζονταν στη Setraco.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή