Σε ΟΑΚΑ και «Ζωσιμάδες» η προσοχή

Ντέρμπι «Δικέφαλων» και ΠΑΣ για πλέι οφ στα Γιάννενα
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 09:30
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο ΟΑΚΑ, η εντυπωσιακή το τελευταίο διάστημα ΑΕΚ θέλει να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της, αυτή τη φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ.

A- A A+

Πολύ σημαντικές συναντήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα, κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού η μάχη για την είσοδο στην προνομιούχο πρώτη τετράδα αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Με εξαίρεση την πρώτη θέση, όπου ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα μόνο αν δεν προσέλθει να αγωνιστεί στις εναπομείνασες αναμετρήσεις, η διεκδίκηση των υπόλοιπων σημαντικών «πόστων» είναι ανοιχτή.

Η αυλαία της 22ης ημέρας θα ξεκινήσει σήμερα με τρία παιχνίδια, καθώς η Κέρκυρα θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Πανθρακικό και η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι των «Δικέφαλων».

Στο νησί των Φαιάκων οι γηπεδούχοι θα παίξουν, κυριολεκτικά, το τελευταίο χαρτί τους για παραμονή. Με 14 βαθμούς η Κέρκυρα δεν είναι μόνο τελευταία αλλά είδε τους αντιπάλους της να ξεμακραίνουν αρκετά και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τύχη, για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» είναι βέβαιο ότι αισθάνονται πιο ασφαλείς από την αντίπαλό τους, απέχουν όμως από την προτελευταία θέση μόλις έξι βαθμούς και με δεδομένη την αγωνιστική καθίζησή τους στο β΄ γύρο, ελλείψει βάθους στο ρόστερ, που σημαίνει κούραση και ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στη συνέχεια.

Στους «Ζωσιμάδες» θα αναμετρηθούν δύο από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα διεκδικήσει την είσοδό του στα πλέι οφ και ο Πανθρακικός, που με την έλευση του Παύλου Δερμιτζάκη μεταμορφώθηκε από μια άχρωμη ομάδα που κινδύνευε σε ένα σύνολο που θέλγει με το επιθετικό ποδόσφαιρό του.

Στο ΟΑΚΑ, τέλος, η εντυπωσιακή το τελευταίο διάστημα ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της και να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της. Αν το πετύχει θα μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και πλέι οφ, όμως ο ΠΑΟΚ θέλει τη δεύτερη θέση και θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τους νεανικούς «κιτρινόμαυρους».

Το πρόγραμμα: 

Κέρκυρα-Πανιώνιος (17:15), ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός (17:15), ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (19:30)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις