Χαν: Υποχρέωση απέναντι στους πολίτες η διαχείριση των σκουπιδιών

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 19:13
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

A- A A+

Η λύση του προβλήματος διαχείρισης των σκουπιδιών αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και την υγεία τους, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ευρωπαίος επίτροπος έκανε λόγο για καθυστέρηση της χώρας και της περιοχής σε ό,τι αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μάλιστα σημείωσε ότι στην Πελοπόννησο λειτουργούν 26 παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) οι οποίες θα έπρεπε να έχουν κλείσει και εμφανίστηκε βέβαιος πως θα σταματήσει η λειτουργία τους ως τον Ιούνιο του 2014.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Γ. Χαν για την Ελλάδα

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη  στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Τις τελευταίες ημέρες, στην Τρίπολη, έχει σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να έχουν πλημμυρίσει την πολή.

Το πρόβλημα ανέκυψε εκ νέου καθώς ο χώρος προσωρινής συγκέντρωσης των σκουπιδιών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει κορεστεί και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή