Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά έκανε ο Ολυμπιακός

Κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης οι Χάινς και Σπανούλης
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 19:11
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για την ελληνική ομάδα ήταν η 4η νίκη στην «αυλαία» του πρώτου γύρου του top 16 (7η αγωνιστική). (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

«Καρδιά πρωταθλητή» έδειξε ο Ολυμπιακός στη Ρωσία, υποχρεώνοντας την Κίμκι στην πρώτη εφετινή εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση με  87-82

Η απώλεια του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό και τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκειά του δεν επηρέασαν τους «ερυθρόλευκους» που με τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στη Μόσχα έκαναν το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Για την ελληνική ομάδα ήταν η 4η νίκη στην «αυλαία» του πρώτου γύρου του top 16 (7η αγωνιστική), ενώ για τους Ρώσους η 3η ήττα στη δεύτερη φάση. 

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Οι Πειραιώτες που βρέθηκαν να χάνουν στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου με 60-54 και 62-56 χάρη σε ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο που έκαναν κάλυψαν τη διαφορά και ξέφυγαν με 6 πόντους (76-70) περίπου 3.5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 74-76, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης επέδειξαν ψυχραιμία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και πήραν τη μεγάλη νίκη.

Ο Σλούκας με δύο εύστοχες βολές έκανε το 78-74 και παρά τη μείωση του σκορ από τους παίκτες της Κίμκι (76-78 και 78-80), με παλικαρίσια καλάθια των Κάιλ Χάινς και Βασίλη Σπανούλη ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 4 (78-82) ακριβώς 27'' πριν τη λήξη και κάπου εκεί είχαν τελειώσει όλα, μιας και ο Πλάινιτς αστόχησε στη μία από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει.

YOUTUBE/OLYMPIACOSBCGR

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συγχαίρει συνεργάτες και συμπαίκτες, ενώ ακολουθεί η τελευταία επίθεση της Κίμκι και το ζντο μιας ακόμα εκτός έδρας νίκης.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Κάιλ Χάινς που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους, ενώ άλλους 19 πέτυχε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Πολ Ντέιβις με 20 πόντους πήγε να κάνει τη ζημιά στου Πειραιώτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις