Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 07:01
UPD:11:02
A- A A+

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το επόμενο δωδεκάωρο αρχικά στις Κυκλάδες και την Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στις 11 το πρωΐ.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βράδυνες ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή στην Ανατολική και Νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι, μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απo 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή