HΠΑ: Αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου χωρίς ρεύμα

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 13:17
EPA/MARK WALLHEISER

 

 

A- A A+

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 3.200 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Carnival Triumph, το οποίο έδεσε σήμερα στο λιμάνι Μόμπαϊλ της Αλαμπάμα με τη βοήθεια ρυμουλκών, ενώ έπλεε τέσσερις ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο την Κυριακή.

REUTERS
Έληξε ο εφιάλτης για τους επιβάτες του Triumph

Στο λιμάνι Μομπάιλ της Αλαμπάμα έδεσε με τη βοήθεια ρυμουλκών το  κρουαζιερόπλοιο Carnival Triumph στο οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του πλοίου την Κυριακή. Οι 4.200 επιβαίνοντες πέρασαν πέντε ημέρες χωρίς ηλεκτροδότηση, φαγητό και τουαλέτες.

Η αποβίβαση κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες, ενώ και η ρυμούλκηση του πλοίου είχε κρατήσει έξι, καθώς ήταν το μεγαλύτερο που είχε ποτέ δέσει στο λιμάνι αυτό.

Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο του πλοίου, είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι κουζίνες και οι τουαλέτες.

Οι επιβάτες περιέγραφαν ιδιαίτερα δυσάρεστες καταστάσεις μέσα στο κρουαζιερόπλοιο, με τις αποχετεύσεις να έχουν ξεχειλίσει, τις τουαλέτες να μην λειτουργούν, τον κόσμο να κοιμάται στους διαδρόμους ή έξω λόγω της ζέστης και της μυρωδιάς, και να πρέπει να περιμένει σε μεγάλες ουρές για φαγητό.

REUTERS

Στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Carnival Corp ανήκε επίσης το Costa Concordia, το κρουαζιερόπλοιο που είχε προσαράξει πέρυσι στα ανοιχτά των ιταλικών ακτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι.

Ο γενικός διευθυντής της Carnival ζήτησε συγγνώμη για τις «πολύ κακές» συνθήκες στο κρουαζιερόπλοιο.

«Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε στους καλεσμένους μας μία υπέροχη εμπειρία διακοπών, και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη φορά αποτύχαμε», δήλωσε ο Τζέρι Κάχιλ.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι όλοι οι επιβάτες θα λάβουν τα χρήματά τους πίσω, εκπτώσεις σε μελλοντικές κρουαζιέρες και 500 δολάρια αποζημίωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή