Δίκη «17Ν» : Μάρτυρες υπεράσπισης Γιάννη Σερίφη

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 09:53
A- A A+

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη, που έχουν κληθεί από την εισαγγελική αρχή και περιλαμβάνονται στον κατάλογο μαρτύρων του κατηγορητηρίου, συνεχίζεται η δίκη των 19 φερομένων ως μελών της «17 Νοέμβρη».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πανεπιστημιακός Νίκος Ρήγος, ο οποίος κατέθεσε ότι επί 26 χρόνια ο Γιάννης Σερίφης ήταν ο «συνήθης ύποπτος» για τις διωκτικές αρχές, ενώ όλη η δράση και η δημόσια έκφραση του κατηγορουμένου δεν έχει, όπως είπε, καμμία σχέση με πρακτικές ατομικής βίας.

Ενταση προκλήθηκε κατά την υποβολή ερωτήσεων από τον εισαγγελέα της έδρας Χρήστο Λάμπρου προς το μάρτυρα σχετικά με το περιεχόμενο της απολογίας, που είχε δώσει στην ανακρίτρια ο Παύλος Σερίφης , στην οποία ενέπλεκε στην υπόθεση της δολοφονίας Γουέλς τον εξάδελφό του Γιάννη Σερίφη.

Ο Παύλος Σερίφης ζήτησε και πήρε το λόγο, ανακαλώντας όσα αναφέρονται στην απολογία του. «Δεν ξέρω τίποτα γι αυτά. Εγώ, κύριε εισαγγελέα, είμαι ανάπηρος 25 χρόνια. Τα όπλα θέλουν δύο χέρια, ενώ εγώ έχω ένα και μουδιασμένο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή