Αναβολή μέχρι τις 19/02 πήρε η υπόθεση του Πιστόριους

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 11:03
EPA/ANTOINE DE RAS

Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς θα υποστηρίξουν ότι ο Οσκαρ Πιστόριους διέπραξε φόνο εκ προμελέτης όταν πυροβόλησε θανάσιμα τη φίλη του Ρέεβα Στέενκαμπ στην πολυτελή κατοικία του στην Πρετόρια. Ο Πιστόριους, που ξέσπασε σε κλάματα όταν του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας.

A- A A+

Την Τρίτη 19/02 θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης Πιστόριους που συγκλονίζει όλο τον κόσμο.

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία των δικαστικών αρχών και αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, με τον αθλητή να ξεσπάσει σε λυγμούς, αφού του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για τον φόνο της 30χρονης μνηστής του. 

Η ψυχολογική του κατάσταση είναι τραγική, όπως μεταδίδεται από τα ΜΜΕ της Νότιας Αφρικής, ενώ τουλάχιστον τρεις φορές έβαλε τα κλάματα, γεγονός που ανάγκασε τους συνήγορους της υπεράσπισής του να σταματήσουν την αγόρευσή τους. Στο διάστημα αυτό ο Πιστόριους θα κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Πρετόρια και δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή, καθώς το αίτημα των νομικών του εκπροσώπων έγινε αποδεκτό.

REUTERS

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και το πιστόλι με το οποίο ο Πιστόριους πυροβόλησε την Στένκαμπ.

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου πυροβόλησε την Στέενκαμπ τέσσερις φορές διαμέσου  της πόρτας του μπάνιου της οικείας του.

Αρχικά μεταδόθηκε ότι νόμιζε πως επρόκειτο για διαρρήκτη, ωστόσο, η αστυνομία ανέφερε ότι γείτονες άκουσαν φασαρία στην κατοικία του αθλητή πριν από τους πυροβολισμούς, δείγμα του ότι προηγήθηκε καυγάς ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ, οι σφαίρες βρήκαν το νεαρό μοντέλο στο κεφάλι, το στήθος, τη λεκάνη και το χέρι.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις