ΗΠΑ: Μπλοκάρουν οι ρεπουμπλικάνοι το διορισμό του Τσακ Χέιγκελ

Νέα ψηφοφορία στις 26 Φεβρουαρίου στη Γερουσία
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 06:34
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο αμερικανός πρώην γερουσιαστής Τσακ Χέιγκελ, τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει επιλέξει για τη θέση του υπουργού Άμυνας.

A- A A+

Για άνευ προηγουμένου προσπάθειες των ρεπουμπλικανών να εμποδίσουν το διορισμό του Τσακ Χέιγκελ στη θέση του υπουργού Άμυνας έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε ωστόσο ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η Γερουσία θα εγκρίνει την πρόταση.

«Οι προσδοκίες και οι ελπίδες μου είναι ότι ο Τσακ Χέιγκελ, ο οποίος αξίζει πλήρως την έγκριση, θα διοριστεί ως υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Ομπάμα σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ερωταπαντήσεων που οργάνωσε το Google+.

Σχεδόν όλοι οι ρεπουμπλικανοί ψήφισαν κατά του διορισμού του κ. Χέιγκελ σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Γερουσία. Ο δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε ότι η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει εκ νέου ψηφοφορία, σχετικά με την πρόταση, στις 26 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση Ομπάμα χαρακτήρισε παράλογη οποιαδήποτε καθυστέρηση της επικύρωσης του διορισμού του Χέιγκελ, ενώ τόνισε ότι κάτι τέτοιο στέλνει αρνητικά μηνύματα τόσο στο στρατό όσο και στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή