Αστεροειδής θα περάσει σήμερα πολύ κοντά από τη Γη

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 06:06

ΠΑΤΗΣΤΕ PLAY

A- A A+

Ενας αστεροειδής, στο μέγεθος περίπου μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, αναμένεται να περάσει σήμερα πολύ κοντά από τη Γη, σε απόσταση περίπου 27.650 χιλιομέτρων, και θα είναι ορατός από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχουν περάσει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας.

NASA
NASA: Η διαδρομή του αστεροειδούς 2012 DA14

Μία γραφική απεικόνιση της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο αστεροειδής 2012 DA14 έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, με τη βοήθεια του λογισμικού «Eyes on the Solar System». Ο αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο αστεροειδής με ονομασία 2012 DA14 ανακαλύφθηκε πέρυσι από Ισπανούς αστρονόμους στο παρατηρητήριο Λα Σάγκρα και έχει διάμετρο περίπου 45 μέτρα.

NASA

Σύμφωνα με επιστήμονες της NASA, θα είναι ορατός με τη βοήθεια μικρού τηλεσκοπίου, σε ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού ημισφαιρίου.

REUTERS

Ο DA14 κινείται με 7,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και σύμφωνα με τους αστρονόμους αποτελεί ένα από τα αντικείμενα που θα περάσουν τόσο κοντά από τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα.

Προτεινόμενα για εσάς