Βαριά ήττα του Ολυμπιακού στη Βαλένθια

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 3-0 από τη Λεβάντε και το έργο τους έγινε πολύ δύσκολο
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 21:52
REUTERS/HEINO KALIS

Οι παίκτες της Λεβάντε πανηγυρίζουν τη νίκη τους μετά τον αγώνα ενάντια στον Ολυμπιακό, στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια», στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

A- A A+

Άδοξα φαίνεται να τελειώνει η εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» από τη Λεβάντε με 3-0, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ευρείας έκτασης νίκη τους με γκολ των Ρίος (10΄), Μπαρκέρο (40΄ πεν.) και Μάρτινς (56΄), με αποτέλεσμα το έργο της πειραϊκής ομάδας να είναι πολύ δύσκολο εν όψει της ρεβάνς στις 21 Φεβρουαρίου.

Το αποτέλεσμα αδικεί τον Ολυμπιακό, όπως και οι αποφάσεις του διαιτητή Γκρέφε που καταλόγισε δύο πέναλτι τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Στην πρώτη περίπτωση «είδε» παράβαση του Αμπντούν στον Λόπεθ, στο 28΄, σε φάση που ο Ισπανός έπεσε μόνος του, ενώ απέβαλε τον Αλγερινό με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες για μία ώρα. Στη δεύτερη, το μαρκάρισμα του Χολέβα στον ίδιο παίκτη έγινε εκτός περιοχής αλλά ο  Γερμανός ρέφερι έδειξε εκ νέου την άσπρη βούλα, με τον Μπαρκέρο να σκοράρει από τα 11 μέτρα για το 2-0, ενώ ο Μάρτινς είχε αστοχήσει στο πρώτο πέναλτι.

Οι Λεβαντίνοι είχαν προηγηθεί νωρίς με τον Ρίος, που πήρε την πάσα του Μπαρκέρο και έφυγε στην πλάτη του Χολέβα για να νικήσει στη συνέχεια την άμυνα του Ολυμπιακού. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάρτινς στο 56΄, από λάθος του Φέισα και πάσα του Μπαρκέρο στον σκόρερ. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή ανασταλτική λειτουργία και κινδύνεψε και σε άλλες περιπτώσεις, με τον Μέγερι να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή απόκρουση στις καθυστερήσεις σε σουτ των Μπαρκέρο και Μίτσελ.

Παρά την κακή εικόνα της, πάντως,  η πειραϊκή ομάδα δικαιούνταν τουλάχιστον ενός τέρματος, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της καθώς δύο φορές οι «ερυθρόλευκοι» σημάδεψαν τα δοκάρια: πρώτα στο 58΄ με κεφαλιά του Μανωλά και ύστερα στο 88΄ με τον Τζιμπούρ, ενώ στις καθυστερήσεις το ξαφνικό και επικίνδυνο σουτ του Μανιάτη απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Νάβας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις